Kerro kaverille

Julkaistu 8.06.2018 kategoriassa Asiakaskokemuksia

Takana kymmenen vuotta työttömyyttä

Kun takana on kymmenen vuotta työttömyyttä, paluu työelämään vaatii täsmällisen suunnitelman.

Anne-Mari Tuominen kuvailee tilannettaan yksinkertaisesti huonoksi ennen kurssin alkamista. Suunta muuttui, kun TE-toimiston työnvälityspalveluista osattiin ohjata hänet ammatillisen kuntoutuksen kurssille. Pääsy kurssille antoi toivoa työpaikan löytymisestä, mutta päällimmäisenä oli ilon tunne siitä, että tunsi itsensä jälleen tärkeäksi. 

Haasteelliseen tilanteeseen pureutuminen 
omaohjaajan kanssa nosti esiin 
epäonnistumisen pelon.

Itsetunto oli niin heikko, ettei Tuominen uskonut enää pystyvänsä työelämään. Tavoitteiden asettaminen kuitenkin auttoi ja vakaalla rohkaisulla hän suoritti onnistuneesti kurssiin kuuluvat työharjoittelujaksot.

Työharjoittelujen kautta saatu tieto vahvisti omaohjaajan ja Tuomisen käsitystä seuraavasta askeleesta. Suunta oli koulunpenkille, koska oli selvää, ettei vakituista laitoshoitajan työtä tulisi ilman tutkintoa. Ammatilliseen kuntoutuskurssiin kuuluvilla seurantajaksoilla varmistettiin ammattikouluun hakemisen luonnistuminen. 

Tuomisen matka nykyisiin työtehtäviin alkoi päivästä, jolloin hän pääsi kuntoutuskurssille. Hänelle löydettiin kestävä ratkaisu työmarkkina-aseman pysyvään parannukseen.


Julkaistu Työkyky-lehdessä 1/2014.

Kerro kaverille