Kerro kaverille

Julkaistu 03.06.2016 kategoriassa Asiakaskokemuksia

Kuntoutuksen avulla uuteen ammattiin

Kirsi Salokannel löysi uuden kiinnostavan alan 

Elämän pituinen haaste

Salolainen Kirsi Salokannel koki kovan kolauksen vuonna 2013, kun hänellä todettiin laaja tuki- ja liikuntaelinsairaus. Salokannel työskenteli ravintola-alalla tarjoilijana, mutta diagnoosin myötä uranvaihto oli pakollinen ja hän joutui jättämään unelmatyönsä. Vaikka hän lannistuikin hetkellisesti, hän ei jäänyt kotiin. Sitkeys palkittiin ja pian Salokannel pääsi kolmen kuukauden pituiseen työkokeiluun Prismaan.

Kassalla työskentelykään ei lopulta sopinut sairastavalle, ja Prisman vuosien jälkeen mukaan tulivat myös olkapään ongelmat ja muut tulehdukset. Ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin etsiä taas jotakin uutta. Toukokuuhun 2016 mennessä sairaus on vienyt hänet neljä kertaa polvileikkaukseen. Mahdollisuudesta päästä Verven kuntoutukseen Salokannel kuuli työterveyslääkäriltään.

Nyt elämä vaikuttaa valoisammalta. Salokannel on innostunut työelämäohjauksesta, jota hän itse meni Vervestä hakemaan. Ohjaustyö tuntuu niinkin mielekkäältä ja sairauteen sovitettavalta, että hän on hakenut opiskelemaan Humanistiseen ammattikorkeakouluun yhteisöpedagogin linjalle Turkuun. 

Tulevaisuus on vielä auki, mutta kahta asiaa hän tietää haluavansa: auttaa ongelmaisia nuoria ja työskennellä alalla, josta on kiinnostunut.

3.6.2016

Kuvaaja: Sammeli Korhonen

Kerro kaverille