Kerro kaverille

Julkaistu 26.11.2018 kategoriassa Uutiset

Verven marraskuun Työkykystudio -livelähetyksen 21.11.2018 aiheena oli, miten voidaan edistää vailla koulutusta ja työelämäkokemusta olevien nuorten opiskelemaan ja työhön pääsyä. Asiantuntijavieraana oli Työterveyslaitoksen erityisasiantuntija Pauliina Mattila-Holappa, jonka tuore väitöskirjatutkimus käsittelee mielenterveyden häiriöiden vuoksi määräaikaisella työkyvyttömyyseläkkeellä olevien nuorten työllistymistä kuntoutuksen jälkeen. Käytännön ohjaustyön näkökulmasta aiheesta oli keskustelemassa Verven nuorten palveluvastaava Kirsi Suoraniemi. Mukana keskustelussa oli myös Verven kuntoutusjohtaja Oili Alatorvinen.

Keskustelun teemoina olivat: Miten tukea tarvitsevat nuoret tunnistettaisiin aiemmin, miten työelämälähtöisyys saataisiin eri toimijoiden yhteiseksi asiaksi ja miten nuorten ohjauspalveluita pitäisi kehittää, jotta yhä useampi työllistyisi? Näitä kysymyksiä käsiteltiin sekä tutkimustiedon että nuorten palveluista saatujen käytännön kokemusten pohjalta. 

Työkykystudio on Verven lanseeraama ajankohtaisohjelma, jossa keskustellaan työkykyyn liittyvistä päivänpolttavista aiheista.

 

Kerro kaverille