Kerro kaverille

Julkaistu 10.03.2021 kategoriassa Blogi Uutiset

Muutama viikko sitten MTV3:n uutisotsikossa ihmeteltiin, miksi Verve haluaa ostaa Vastaamon liiketoiminnan, vaikka mainehaitta on ilmeinen. Tätä saattaa joku muukin ihmetellä ja siksi ajattelin hieman avata asiaa meidän näkökulmastamme sekä sitä työtä mitä olemme tähän asti tehneet.  

2.3 alkaen käynnistimme meille uuden psykoterapiatoiminnan ympäri Suomea 16 paikkakunnalla. Mitä tämä käytännössä siis tarkoittaa?

Työntekijöille työrauha ja mahdollisuus jatkaa arvokasta asiakastyötä

Verveen siirtyi yli 70 uutta työntekijää ja heidän mukanaan vankka kokemus ja osaaminen psykoterapiasta. Työntekijät ovat tehneet arvokasta työtänsä jo pitkään kovan paineen ja ikävän julkisuuden valossa, kun he joutuivat rikoksen uhriksi. Meidän tehtävämme on nyt paitsi mahdollistaa arvokkaan asiakastyön jatkuminen myös työrauha.  

Olemme tehneet Vervessä kovasti töitä, että saamme kaikki työntekemisen edellytykset kuntoon, jotta meille siirtyvät psykoterapian ammattilaiset voivat keskittyä mahdollisimman nopeasti asiakastyöhön. Lukuisia yksityiskohtia on hiottu, että olemme saaneet tilat, laitteet, nettisivut, varausjärjestelmät, viestinnän, viranomaisyhteydet, sopimukset jne. toimimaan. On uskomatonta, kuinka nopeasti asioita saadaan tapahtumaan, kun puhalletaan yhteen hiileen. Siitä kiitokset yhteistyökumppaneille, meille siirtyneille työntekijöille ja kaikille tähän työhön osallistuneille. Kaikki ovat toimineet joustavasti ja nähneet psykoterapiatyön jatkumisen tärkeänä ja suurena mahdollisuutena.

Asiakkaiden luottamus psykoterapiaan palautettava

Asiakkaille tietomurto on aiheuttanut valtavasti inhimillistä kärsimystä. Kokonaisuutta puidaan varmasti vielä pitkään. Vastuut ja vahingonkorvaukset määrittyvät vasta oikeuskäsittelyissä. Meidän tehtävämme on palauttaa asiakkaidemme luottamus ja varmistaa, että toimintamme on kaikkien määräysten mukaista ja tietojärjestelmät kestävät tarkastelun. Aloitamme toiminnan puhtaalta pöydältä eli potilastietoja ei kaupassa Verveen siirtynyt. Ennen kaikkea haluamme mahdollistaa asiakkaille heidän tarvitsemansa terapian jatkumisen keskeytyksettä tutun terapeutin kanssa. 

Palveluvalikoiman laajentuminen mahdollistaa uudenlaiset ratkaisut mielenterveysongelmien ja muuttuvan työn yhteensovittamiseen 

Kehittäminen, kehittyminen ja oppiminen ovat aina olleet Verven toiminnan ytimessä ja siihen avautuu nyt paljon mahdollisuuksia. Erilaisten kuntoutuspalveluiden yhdistäminen niin, että ne tukevat mahdollisimman hyvin asiakkaan polkua, on oleellista asiakkaan kuntoutumisen kannalta. Matalan kynnyksen palvelut, hyvä alueellinen saatavuus ja erilaiset etäkuntoutusvaihtoehdot ovat meillä jatkossakin kehittämisen keskiössä. Asiakkaille tämä tarkoittaa toivottavasti entistä parempaa palvelua ja henkilöstölle innostavia oppimisen ja kehittymisen paikkoja.

Kuntoutuspalvelut ovat tärkeä osa ihmisten työ- ja toimintakyvyn tukemisessa. Meidän missiomme on tukea ihmisiä kohti mielekästä arkea sekä pääsemään ja palaamaan työelämään sekä pysymään siellä. Mielenterveysongelmien ja muuttuvan työelämän yhteensovittaminen näyttää kuitenkin olevan entistä vaikeampaa.  Palveluvalikoiman laajentuminen tarjoaa meille mahdollisuuden löytää uudenlaisia, vaikuttavia ratkaisuja näiden yhteiskunnallisesti tärkeiden haasteiden ratkaisemisessa.

Voinkin omasta puolestani todeta, että näen Vastaamon liiketoiminnan ostolla enemmän mahdollisuuksia kuin mainehaittaa. Lopuksi lainaan tällä viikolla saamaani viestiä, joka kuvaa hyvin tunnelmiamme. Toivon meille kaikille parasta mahdollista uudenlaisen ajanjakson alkua. Uskon, että tähän kaikkeen meillä on nyt mahdollisuus.
 

Kerro kaverille

Kirjoittaja

Oili Alatorvinen toimii Vervessä kuntoutusjohtajana.