"Eikö me olisi pystytty tähän itsekin?" on usein työnantajan spontaani palaute, sanoo Verven kuntoutus- ja kehityspäällikkö Leena Sankilampi.

 

Carean tapaus nostaa esiin ne Navigon vaikutukset, joista muutkin yhteistyökumppanimme kertovat: kuulluksi tulemisen tunne, uusi näköala ja motivoituminen.

Kun prosessi päättyy ja tuloksia käydään läpi työnantajan kanssa, usein spontaani palaute on ensin se, että eikö tähän olisi pystytty itsekin omaa toimintaa terävöittämällä. On vaikeaa tehdä näkyväksi se, mistä työnantajat kuitenkin lähes poikkeuksetta raportoivat: työntekijän tulkinta omasta tilanteestaan muuttui ja hän oli motivoituneempi hakemaan ratkaisua Navigon myötä.

Usein ongelmallisen tilanteen kanssa ollaan painittu vuosia ja siksi tilanteeseen tarvitaan jotakin uutta. Tämä ei tarkoita sitä, etteikö olisi yritetty: asioita on ennen Navigoa pohdittu ja mietitty yrityksissä kauan ja useaan otteeseen. Kaikilla osapuolilla on hyvinkin selvä käsitys siitä, mitä pitäisi tehdä. Olemme kuitenkin havainneet, että käsitykset ovat silti usein keskenään erilaiset. Tarvitaan ulkopuolinen oivalluttaja tuottamaan se yhteinen tulkinta.

 

Leena Sankilampi
Kuntoutus- ja kehityspäällikkö, Verve