Kerro kaverille

Julkaistu 22.08.2018 kategoriassa Blogi

Olemme Vervessä ottaneet ison digiloikan. Kuntoutusprosesseja, jotka hyödyntävät digitaalisuutta, on ensin kehitetty ja viety eteenpäin Kelan kehittämishankkeessa, mutta viime syksystä lähtien digitaalista ohjausalustaa on ideoitu, rakennettu ja testikäytetty myös työeläkeyhtiöiden ja vahinkovakuutusyhtiöiden asiakkaille. Uuden rakentaminen ja kokeileminen on ollut jännittävää ja innostavaa. Nyt testivaihe on ohi ja eVerven ottavat käyttöön kaikki Verven ja VKK:n* työeläkeyhtiöille ja vahinkovakuutusyhtiöille ohjaustyötä tekevät.

Kun ajatus digiohjausalustasta nousi esiin, myönnän olleeni skeptinen. Sosiaalipsykologina pidän vuorovaikutusta ja kasvokkaista kohtaamista tärkeinä. Pelästyin, pitääkö niistä luopua. Muutosvastarinta vaihtui kuitenkin uuden oppimisen kautta innostukseen ja ideoiden kehittelemiseen. Digialustan käyttöönotossa ei tietenkään ole ideana, että eVerven myötä kasvokkaisesta ohjauksesta luovutaan, vaan alusta tuo ohjaukseen uusia mahdollisuuksia hyvien vanhojen käytäntöjen rinnalle.

eVerve monipuolistaa ja tehostaa ohjausta kaikissa prosessin vaiheissa ammatillisessa kuntoutuksessa. Ammatillisen suunnittelun vaiheessa digialustaa käytetään tiedon jakamiseen ja kuntoutujan oppimisprosessin sekä motivaation tukemiseen. Työkokeiluvaiheessa se mahdollistaa paremman tuen antamisen työnhakudokumenttien laatimiseen ja työkokeilupaikkojen hakemiseen. eVerve helpottaa myös työkokeilun aikaista seurantaa ja yhteydenpitoa kuntoutujan kanssa. Digialustan käyttö on mahdollista koulutuksen aikaisessa seurannassakin. Kuntoutus ei ole enää sidottua aikaan tai paikkaan. Kuntoutuksen henkilökohtaisuus on tärkeässä osassa ja jokaisen kuntoutujan kohdalla voimme yksilöllisesti määritellä, missä vaiheessa prosessia digialustaa hyödynnetään.

Testikäyttäjien kommentit ovat olleet positiivisia:
”Käytettävyys on hyvä, kirjautumislinkki on kätevä juttu ja helppo.”
”Oon ite ollut tosi tyytyväinen! Ihan huippujuttu keskustella siellä! En voi muuta ku sanoo, et TYKKÄÄN KOVASTI!”

Näihin mielipiteisiin on helppo yhtyä. Alusta on myös ohjaajalle kätevä ja helppo, tykkään kovasti minäkin! On lämmitelty ja verrytelty ja nyt on aika ottaa iso digiloikka. Olemme valmiina!

 

Verve ja Vakuutuskuntoutus VKK yhdistyvät
Lue myös Digitaalinen ohjausalusta Verven kuntoutusasiakkaiden käyttöön

Kerro kaverille

Kirjoittaja

Saara Haapala on työeläkekuntoutuksen palveluvastaava ja ammatillinen kuntoutusohjaaja Vervessä.