Kerro kaverille

Julkaistu 03.04.2018 kategoriassa Uutiset

Vakuutuskuntoutus VKK ja Verve yhdistyvät

Kuntoutusalalle on syntymässä vahva valtakunnallinen ammatillisen ja lääkinnällisen kuntoutuksen osaaja, kun KK-Verve Oy ja Vakuutuskuntoutus VKK ry:n kuntoutustoiminta yhdistyvät.

- Kahden alan osaavimman toimijan yhteenliittyminen mahdollistaa osaamispääoman kasvattamisen ja monipuolisemman palveluvalikoiman. Yhdessä olemme vahvempi valtakunnallinen toimija ja pystymme vastaamaan kuntoutuksen toimintaympäristön muutokseen, toteaa KK-Verve Oy:n toimitusjohtaja Hannu Ronkainen.

Vakuutuskuntoutus VKK ry:n jäsenet ovat Liikennevakuutuskeskus, Tapaturmavakuutuskeskus ja Työeläkevakuuttajat TELA. VKK ry:n kuntoutustoiminta siirtyy KK-Verve Oy:lle 1.5.2018 ja VKK:n koko henkilöstö siirtyy KK-Verve Oy:n palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Omistusjärjestely ei vaikuta nykyisten asiakkaiden palveluun.
 

Synergialla jatkuvuutta ja kehittämistä


- Tärkeänä kriteerinä ostajan valinnassa on ollut VKK:n toiminnan jatkuvuuden ja henkilöstön aseman turvaaminen. Verve valittiin, koska näemme, että Vervellä on vahva visio ja strategia vakuuttajille tärkeiden kuntoutuspalvelujen tuottamiseen ja kehittämiseen, kertoo myyjien puolelta neuvotteluja vetänyt Tapaturmavakuutuskeskuksen toimitusjohtaja Janne Reini.

- Näemme yhdistymisessä suuren synergiaedun, kun kaksi vahvaa, yhteiskuntavastuullista kuntoutuksen toimijaa yhdistävät osaamisensa ja voimansa. VKK:lla ja Vervellä on kuntoutuspalveluiden kehittämiseen suuntautunut työote ja sopivasti toisiaan täydentävä palvelutarjotin. Yhdistäminen tarjoaa mahdollisuuden kehittää entistä paremmin asiakkaidemme tarpeita vastaavia kuntoutuspalveluita, kuten digitaalisia ratkaisuja, sanoo VKK:n toimitusjohtaja Juha Mikkola.

Vakuutuskuntoutus VKK ry on erikoistunut tuottamaan kuntoutuspalveluita vahinko- ja työeläkevakuuttajille.

KK-Verve Oy on työelämäkuntoutukseen keskittynyt, Verve-nimellä toimiva valtakunnallinen toimija. Verve on täysin kotimainen yritys, jonka omistavat Kuntoutuskeskus Kankaanpää ja Punkaharjulla sijaitseva Kruunupuisto, joiden taustalla ovat kotimaiset omistajat Kuntoutussairaalasäätiö Kankaanpää ja Punkaharjun kuntoutussairaalasäätiö. Säätiöiden tarkoituksen mukaisesti yrityksen tulos jää yritykseen ja sillä kehitetään kuntoutustoimintaa.

Kaupan myötä syntyvä toimija on ammatillisen ja toimintakykykuntoutuksen valtakunnallinen asiantuntija, jolla on toimintaa 16 paikkakunnalla. Sen yhteenlaskettu liikevaihto on 23 miljoonaa euroa ja se työllistää noin 280 henkilöä. Yritysryhmä tuottaa lisäksi terapiapalveluita yhdeksällä paikkakunnalla ja lääkinnällisen kuntoutuksen palveluita neljällä paikkakunnalla. Koko yritysryhmän yhteenlaskettu liikevaihto on 40 miljoonaa euroa ja henkilöstöä on noin 480 henkilöä.Lisätiedot

Hannu Ronkainen, toimitusjohtaja, KK-Verve Oy, p. 050 559 4797, hannu.ronkainen@verve.fi
Juha Mikkola, toimitusjohtaja, Vakuutuskuntoutus VKK ry, p. 044 700 2010, juha.mikkola@vkk.fi, www.vkk.fi

Kerro kaverille