Kerro kaverille

Julkaistu 15.03.2019 kategoriassa Blogi

Muutoksia tapahtuu ympärillämme jatkuvasti, jopa kiihtyvästi. Työ muuttuu, työtehtävät muuttuvat, viestiminen muuttuu, verkostot muuttuvat, työn tekemisen meininki muuttuu…

Olet varmastikin huomannut, ehkäpä jopa jo hieman kyllästynyt jatkuviin muutoksiin? Muutoksesta puhuminen, oli konteksti mikä tahansa, saa nykyisin ikävän saundin jo alkumetreillä ja siihen asennoidutaan hyvin usein negatiivisesti. Vaikka sinänsä, muutoksethan eivät ole meille mitään uutta, niitä on tapahtunut ammoisista ajoista lähtien. On hyvä, että asiat muuttuvat. Se tarkoittaa kehitystä ja kehittymistä.

Meidän verveläisten työn kohteena on työ; ohjaamme ihmisiä työelämään, tuemme heitä pysymään työssä ja palaamaan työhön, olemme työnantajien tukena pulmallisissa työkykytilanteissa. Ohjaamme ja valmennamme työyhteisöjä ja esimiehiä kohti sujuvampaa työtä sekä olemme tukena toiminta- ja palvelukonseptimuutoksissa. Olemme siis aitiopaikalla seuraamassa ja tekemässä työn ja työelämän muutosta ja kehittymistä.

Muutoksen perässä juoksemisen sijaan tulee kehittyä muutoksen kanssa käsikädessä

Useasti törmäämme malliin, jossa jokin asia muuttuu ja toimintatapa kehitetään vastaamaan tätä muutosta. Toisin sanoen, juoksemme muutosten perässä ja katsomme koko ajan muutoksen perävaloja. Eikö olisi tehokkaampaa tai mielekkäämpää kehittyä muutoksen kanssa käsikädessä - tai jopa ennakoiden? Me verveläiset emme katsele perävaloja vaan valmistaudumme ja ennakoimme tulevaa, ja valjastamme muutokset ja kehityksen buustaamaan meidän ammatillista kehittymistämme. Jatkuva etunojainen asiantuntijuuden ja toimintamme kehittäminen on avainasemassa. Meidän pitää kurkottaa tulevaisuuteen ja rakentaa huomisen reseptejä ja tulevaisuutta jo tänään.  

Näistä ajatuksista, oivalluksista ja pohdinnoista syntyi Verve Akatemia. Haluamme tukea asiantuntijoidemme jatkuvaa yksilöllistä ja yhteisöllistä oppimista ja kehittymistä ja luoda sille rakenteet. Haluamme kehittää parviviisauttamme uudenlaisissa ympäristöissä.

Verve Akatemia on meille monen asian mahdollistaja ja ylläpitäjä: innostuksen, motivaation ja työhyvinvoinnin tukija, osaamisen varmistaja sekä laadukkaan palvelutuotannon lähtökohta. Verve Akatemiaan kuuluu esimiesten ja henkilöstön täydennyskoulutus, nykyisten palveluiden jatkuva arviointi ja kehittäminen (foorumityöskentely), uusien palvelujen palvelumuotoilu sekä tutkimus.

VerveAkatemian valmennuksella ennakoidaan tulevaa

Nyt keväällä 2019 käynnistämme Verve Akatemian valtakunnallisen ammatillisen osaamisen kehittämiseen liittyvän valmennuksen, johon osallistuu yhteensä noin 160 Verven kuntoutuksen ammattilaista 16 eri paikkakunnalta 2 ½ vuoden aikana. Aivan huikea juttu! Toteutamme valmennuksen uudenlaisin menetelmin uudenlaisissa oppimisympäristöissä; toimimme kehittämässämme verkko-oppimisympäristössä (eVA), puheenvuorot, alustukset ja teoriaosuudet tuotamme videoyhteyksien avulla ja käytämme digitaalisia välineitä yksilö- ja ryhmätehtävissä ja -keskusteluissa. lisäksi kaikki ohjaus ja fasilitointi tapahtuu digitaalisesti. Valmennuksessa hyödynnämme sekä omaa osaamistamme että ulkopuolisia osaajia. Valmennukseen liittyy myös tutkimus henkisen pääoman tukemisesta ja kehittämisestä. Melkoinen kokonaisuus ja olemme tästä hyvin innoissamme! Seuraa Verve Akatemian kurkotusta tulevaisuuteen ja meidän intoa ja oivalluksia täynnä olevaa valmennusmatkaamme nettisivuiltamme, blogissa sekä somessa #VerveAkatemia.        

Tulevaisuus ei tapahdu, se tehdään. Me verveläiset teemme sen tänään.

 

Kerro kaverille

Kirjoittaja

Aino Lahti on kehitys- ja kuntoutuspäällikkö Vervessä.

Kommentointi