Kerro kaverille

Julkaistu 4.03.2021 kategoriassa Uutiset

Verve haluaa vastata nuorten kuntoutustarpeisiin ja mahdollistaa helppo pääsy kuntoutuspalveluihin asuinpaikasta riippumatta. Näihin pääsemme nyt vaikuttamaan, kun Verve Helsinki, Verve Jyväskylä, Verve Tampere, Verve Turku ja Verve Oulu ovat kehittämässä etäpainotteista nuorten Itu-mielenterveyskurssia osana Kelan Etäkuntoutus-hanketta. Uusi etäpainotteinen Itu-mielenterveyskurssi käynnistyy 1.5.2021.

Nuori saa Itu-kuntoutuskurssilta tukea elämäntilanteeseensa ja työvälineitä arjessa selviytymiseen

Nuorten Itu-kuntoutuskurssi on tarkoitettu 16–29-vuotiaille, joilla on 

 • todettu lievä tai keskivaikea masennus ja/tai ahdistuneisuushäiriö
 • sairaudesta aiheutuvia opiskelu- tai työ- ja/tai toimintakyvyn rajoitteita, jotka heikentävät arjessa toimista
 • tavoitteena opiskelu- tai työelämään siirtyminen tai siellä jatkaminen.

Itu-kuntoutuskurssilta nuori saa työvälineitä mielenterveyden häiriön aiheuttamien haasteiden ymmärtämiseen ja niiden hallintaan sekä konkreettisia ohjeita arjessa selviytymiseen. Lisäksi nuori saa voimavaroja ja valmiuksia osallistua monipuolisesti eri toimintoihin omassa elinympäristössään ja yhteiskunnassa. 

- Mielenterveyshäiriöt ovat yleistyneet ja usein mielenterveyshäiriöt ilmaantuvat ensi kertaa nuoruudessa. THL:n mukaan noin 20–25 prosentilla nuorisista on jonkinlainen mielenterveydenhäiriö. Vervessä on jo vuosikymmeniä tehty töitä sen eteen, että nuoret löytävät sopivat polut opiskeluun ja työelämään. Tätä työtä haluamme edelleen jatkaa, joten on hienoa olla mukana kehittämässä nuorten Itu-mielenterveyskurssia, toteaa Verven kuntoutusjohtaja Oili Alatorvinen

Uusi etäpainotteinen Itu-kuntoutuskurssi käynnistyy 1.5.2021

Tällä hetkellä Itu-kuntoutuskurssi toteutetaan täysin kasvokkain ja kurssi kestää yhteensä 15 päivää. Kurssi toteutetaan vähintään kolmessa jaksossa, jolloin kukin jakso kestää 5 päivää. 

Uudessa etäpainotteisessa Itu-kuntoutuskurssissa yhdistyvät kasvokkain tapahtuva kuntoutus ja etäkuntoutus. Nuori voi osallistua etäkuntoutukseen vaikkapa kotoa käsin, mikä voi madaltaa joidenkin nuorten osallistumista kuntoutukseen. Kurssilla työskennellään monipuolisesti aina pienryhmistä yksintyöskentelyyn, jolloin nuori saa mm. tärkeätä vertaistukea muilta. 

1.5. Verve Helsingissä, Verve Jyväskylässä, Verve Tampereella, Verve Turussa ja Verve Oulussa käynnistyvässä etäpainotteisessa Itu-kuntoutuskurssissa 3 jaksoa toteutetaan niin, että Verven toimipaikassa tapahtuva kuntoutus kestää 5 päivää ja verkon kautta tapahtuva etäkuntoutus 6 viikkoa. 

- Verkkokuntoutus on meille Vervessä jo entuudestaan tuttua, ja olemme käytännössä huomanneet, että se täydentää hyvin kasvokkaista kuntoutusta. Hyödynnämmekin Itu-kuntoutuskurssin kehittämisessä eVerve-verkkoalustaa. Verkkoalusta mahdollistaa hyvin yhteydenpidon ja työskentelyn yhdessä nuoren kanssa, kertoo Verven nuorten palveluiden palveluvastaava Sina Isokallio.

Lisätietoja

 • Katso Itu-kuntoutuskurssin esite >
 • Verve Helsinki: Outi Ripatti, outi.ripatti@verve.fi, puh. 040 546 9139
 • Verve Jyväskylä: Aino Lahti, aino.lahti@verve.fi, puh. 040 833 8641
 • Verve Tampere: Sina Isokallio, sina.isokallio@verve.fi, puh. 044 467 6799
 • Verve Turku: Nina Yli-Heikkilä, nina.yli-heikkila@verve.fi, puh. 040 771 5621
 • Verve Oulu: Anu Peltola, anu.peltola@verve.fi, puh. 040 762 2850
 • Näin haet kuntoutukseen: 
  • Täytä Kelan kuntoutushakemus KU132. Tarvitset liitteeksi lääkärin B-lausunnon terveydentilastasi ja kuntoutuksen tarpeestasi. Palauta hakemuksesi Kelaan.

Kerro kaverille

Ota yhteyttä