Kerro kaverille

Julkaistu 1.11.2021 kategoriassa Työkykystudio Uutiset

Henkilöstö on yrityksen ja yhteisöjen keskeisin tuloksentekijä. Hyvinvoiva henkilöstö saa aikaiseksi parempaa tulosta kuin ei hyvinvoiva työntekijä. Työhyvinvointi ei toteudu työstä irrallisilla toimenpiteillä. Se vaatii kokonaisvaltaisempaa otetta: työn johtamista, esihenkilötyötä ja sitoutumista strategisella tasolla.

Irrallisilla toimenpiteillä ja ilman kokonaisvaltaista otetta työntekijät kokevat usein, että strategiassa esitetyt tavoitteet eivät kytkeydy heidän arkeensa eivätkä työhyvinvoinnin edistämiseen. Ajatus- ja puhekuplissa saattaa lukea: ”Ei siellä johdossa mitään meidän arjesta ymmärretä!” Tällöin voi olla vaikeata sitoutua asetettuihin tavoitteisiin. Ja eikös strategiatyön nimenomaan pitäisi edistää kaikkien osallistumista keskusteluun organisaation ja sen eri toimialojen tavoitteiden asettelussa? 

Pertunmaan kunnassa strategiatyöhön halutaan saada uutta näkökulmaa, joka korostaa organisaation arkisten ilmiöiden havaitsemista ja niihin vaikuttamista. Parhaimmillaan strategiatyö luo mahdollisuuksia edistää työn mielekkyyden kokemusta, työhyvinvointia ja organisaation tuloksellisuutta.

Tule perjantaina 26.11.2021 klo 9–9.45 kuuntelemaan Verven Työkykystudioon, miten strategiatyötä ja työhyvinvointia kytketään yhteen. 

Aiheesta ovat keskustelemassa Pertunmaan kunnanjohtaja Leena Ruotsalainen sekä Verven kehittämisasiantuntijat Kirsi Koistinen ja Tuula Syrjälä

Maksuton tilaisuus on tarkoitettu johtajille, esihenkilöille, asiantuntijoille, henkilöstöhallinnossa työskenteleville sekä kaikille strategiatyöstä ja työhyvinvoinnista kiinnostuneille. Tilaisuus järjestetään Teamsin välityksellä.

Ilmoittaudu mukaan torstaihin 25.11. mennessä > 
 

Kerro kaverille

Ota yhteyttä