Kerro kaverille

Julkaistu 25.10.2022 kategoriassa Uutiset

Olethan huomannut, että Kelan kuntoutuskurssihausta löytyy jo ensivuoden kurssitarjontaa? Kuntoutusta kannattaa jo nyt suunnitella vuodelle 2023.  Keräsimme tähän Verven sivustolta löytyvät kurssikuvaukset ja aikataulut. Tutustu lisää!

Kuntoutuksesta tukea elämään sairauden ja vamman kanssa

Kuntoutusta lapsille ja perheille

Kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskursseja voidaan myöntää myös vaativana lääkinnällisenä kuntoutuksena. Voit tutustua tähän Kelan sivuilla.

Muihin lääkinnällisen kuntoutuksen palveluihimme ja kurssitarjontaamme voit tutustua täältä. Toteutamme esimerkiksi Kelan moniammatillista yksilökuntoutusta, joka voi olla vaihtoehto kurssimuotoiselle kuntoutukselle esimerkiksi aivoverenkiertohäiriön sairastaneelle.  Tietoa lapsille ja perheille suunnatuista palveluista löydät täältä

Näin haet kuntoutukseen

  1. Hakeudu ensin lääkäriin. Keskustele lääkärin kanssa kuntoutustarpeistasi ja kuntoutumisen tavoitteista. Arvioikaa yhdessä kuntoutuksesi tarpeellisuus. Tarvittaessa lääkäri suosittaa kuntoutusta ja kirjoittaa lausunnon (lääkärinlausunto B), jotta voit hakea kuntoutusta.  Vaativaa lääkinnällistä kuntoutusta hakiessasi kuntoutussuunnitelma pitää laatia sinua hoitavassa julkisen terveydenhuollon yksikössä. Omaishoitajien kursseille ei tarvita lääkärinlausuntoa tai muita liitteitä - hakemuksen täyttäminen riittää. 
  2. Täytä lomake Harkinnanvarainen kuntoutus KU 132 (pdf) tai Vaativa lääkinnällinen kuntoutus KU 104 (pdf) Katso kurssien tietoja kuntoutuskurssihausta ja kirjaa kurssin tiedot hakemukseen.
  3. Liitä hakemukseesi lääkärinlausunto B, josta selviää kuntoutuksen perusteena oleva sairaus tai vamma ja toimintakykysi sekä lisäksi se, mitä kuntoutusta suositellaan ja mitkä ovat kuntoutuksen syyt ja tavoitteet.
  4. Lähetä hakemus. Jos lähetät hakemuksen Kelan sähköisessä asiointipalvelussa, OmaKelassa, hakemusta ei silloin tarvitse erikseen allekirjoittaa. Toinen vaihtoehto on, että lähetät hakemuksesi postitse. Allekirjoita hakemus ja postita se liitteineen osoitteeseen: Kela, PL 10, 00056 Kela.
  5. Saat kotiisi postitse kirjallisen päätöksen. Näet päätöksen myös asiointipalvelussa. Päätös kuntoutuksestasi lähetetään myös tiedoksi palveluntuottajalle, jolloin se toimii paikkavarauksena ja maksusitoumuksena. Päätökseen ei voi hakea muutosta.

 

Autamme sinua mielellämme oikean kuntoutusmuodon valitsemiseksi!

Lisätietoja:

Verve Lahti
kuntoutussihteeri Satu Saksinen
044 4650 598 (ma-pe 9-15)
kuntoutus.lahti@verve.fi

Verve Oulu
Palvelusihteeri Helena Rajaniemi
050 312 6187 (ma-to klo 9–14)
kuntoutussihteeri@verve.fi

Kerro kaverille