Kerro kaverille

Julkaistu 15.02.2018 kategoriassa Uutiset

Alustavat tulokset osoittavat: Digikuntoutus tavoittaa

Verven digikuntoutusmallista eAKSE:sta* on saatu ensimmäiset tulokset ja havainnot.

Digikuntoutusmallilla halutaan tavoittaa ne henkilöt, jotka myönteisen kuntoutuspäätöksen saatuaan eivät kuitenkaan aloita kuntoutusta. Alustavat tulokset antavat viitteitä siltä, että digikuntoutus onnistuu tavoittamaan juuri tämän ryhmän.

Digikuntoutus käynnistyy puhelinsoitolla niille henkilöille, jotka jättävät saapumatta kuntoutukseen. Asiakkaat ovat suhtautuneet myönteisesti yhteydenottoon ja kuntoutus on saatu käynnistettyä lähes jokaisen osalta. Kuntoutuksessa käytetään digialustaa, joka muistuttaa toiminnallisuudeltaan sosiaalista mediaa.  

Asiakkaista erottuu etenkin kaksi ryhmää: henkilöt jotka eivät lähde kuntoutukseen sosiaalisten tilanteiden pelon vuoksi sekä ne, jotka kokevat matkustamisen hankalaksi tai mahdottomaksi esimerkiksi taloudellisten syiden tai perhetilanteen takia. 

eAKSE on tuonut esiin myös uusia haasteita. Vaikka kuntoutus on ajasta ja paikasta riippumatonta, on se samalla kuntoutujalle myös vaativaa: tarvitaan kurinalaisuutta, koska tekemistä on helppo siirtää kotona eteenpäin. Tässä korostuu ohjaajan aktiivinen ote ja yhteydenpito.

*eAKSE on osa Kelan rahoittamaa etäkuntoutuksen kehittämishanketta, joka käynnistyi 1.1.2017 ja kestää vuoden 2018 loppuun.

Kerro kaverille