Kerro kaverille

Julkaistu 23.01.2020 kategoriassa Työkykystudio Uutiset

Ihmisten työkyky puhuttaa aina vaan – ja nykyisin yhä enemmän. Miksi näin on?

Meillähän on kasoittain hyviä ratkaisuja työkyvyn tukemiseen: Työterveyshuollosta saa palveluja, vastaanotolle pääsee välittömästi, esimiehet valmennetaan ikäjohtamiseen, varhaiseen välittämiseen ja kolmikantaneuvotteluihin, työnantaja tarjoaa liikuntaseteleitä, työsuojelu huolehtii, luottamushenkilöt vahtivat ja ovat tukena, henkilöstöhallinto seuraa… Silti työpaikoilla sairauslomat ajoittain lisääntyvät, työ ei aina maita, jaksamispulmia esiintyy ja työuupumuksesta ollaan huolissaan.

Mitä työkyvyllä oikeastaan tarkoitetaan? Eivätkö työterveyshuollon laajat palvelut olekaan ratkaisseet työkyvyn ongelmia työpaikoilla? Entä työpaikkojen työkykyjohtaminen –sehän on parempaa kuin koskaan aikaisemmin.

Verven tammikuun työkykystudion aiheena on työkyvyn tukeminen: miten sitä on tehty ja mitä uutta tarvitaan. Aiheesta ovat studiossa keskustelemassa Ilmarisen työkykyriskien ennakoinnista ja tutkimuksesta vastaava johtaja Kari-Pekka Martimo ja Verven konsultointitoiminnan johtaja Kirsi Koistinen.

Puheenvuorot antavat sinulle vastauksia kysymyksiin kuten: Miksi yksilöllinen tai lääketieteellinen työkyvyn tuki ei riitä? Miten työkyvyn käsitettä pitäisi laajentaa? Mikä pitäisi muuttua?

 

Työkykystudio on Verven lanseeraama ajankohtaisohjelma, jossa keskustellaan työkykyyn liittyvistä päivänpolttavista aiheista.

Kerro kaverille