Kerro kaverille

Julkaistu 15.03.2023 kategoriassa Uutiset

Verven ja Rokuan Kuntoutuksen suunnitelma kuntoutustoiminnan yhdistämisestä ei etene alkuperäisen ajatuksen mukaisesti. Otamme aikalisän ja selvitämme millaisilla resursseilla, aikatauluilla ja sopimuksilla Rokuan Kuntoutuksen kuntoutusvalikoimaa voidaan vahvistaa ja tahtotilaa Pohjois-Suomen johtavasta kuntoutuskeskuksesta viedä eteenpäin. Yhdistymissuunnitelman peruuntuminen tarkoittaa, etteivät Oulussa toteutetut kuntoutuspalvelut siirry Rokualle huhtikuun alusta alkaen. Toimimme Oulun Kuntotalolla kevään ajan samaan malliin kuin ennenkin, tehden kuntoutustyötä suurella sydämellä.

Taustat suunnitelman estymiselle

Onnistuneen kuntoutustoiminnan siirron edellytys on riittävän työntekijämäärän siirtyminen Rokuan Kuntoutuksen tiloihin Rokualle. Tämän jäädessä toteutumatta, palvelujen tuottamiseen tarvittavaa henkilökuntaa ei ehditä koota Rokuan Kuntoutuksen palvelukseen ja esimerkiksi Kelan palveluntarjoajille asettamien vaatimusten mukaisesti.

Oulun yksikön matka kuntoutuskentällä on kuitenkin tulossa tiensä päähän syksyyn mennessä. Päätökseen Kuntotalolla toteutetun kuntoutustoiminnan lopettamisesta on vaikuttanut myös kuntoutustiloihin liittyvät haasteet. Käytössämme olleet tilat eivät ole enää kuntoutustoiminnan kannalta tarkoituksenmukaiset. Uusien toimitilojen mahdollisuutta on kartoitettu Oulussa jo pidemmän aikaa, ja yhdistyminen Rokuan kanssa olisi ratkaissut tämän kysymyksen positiivisesti.

Katse tulevaisuuteen

Tavoite merkittävän kuntoutustoimijan rakentamisesta Pohjois-Suomeen säilyy hidasteista huolimatta. Katsomme yhteistyön mahdollisuuksiin edelleen myönteisin mielin. Meille on tärkeää pitää kiinni lääkinnällisen kuntoutuksen saatavuudesta eri puolilla Suomea. Tämä on tärkeää niin kuntoutusta tarvitsevien ihmisten kuin työtään tekevien asiantuntijoiden näkökulmasta.

Kerro kaverille