Mitä vinkkejä ylihoitaja Anitta Tanhua ja osastonhoitaja Sirpa Jämsä antaisivat organisaatioille, joissa pohditaan isojen muutosten läpivientiä?

– Kannattaa harkita ulkopuolista apua, se antaa lisäarvoa, sillä omassa yksikössään pyörii hyvin herkästi kehää asioiden kanssa. Ulkopuolinen tuo niihin laajempaa näkemystä. Kannattaa tehdä myös laajat selvitykset, hyödyntää numerotietoa monelta vuodelta. Ja omat nykyiset prosessit on tunnettava läpikotaisin, Tanhua aloittaa.

– Henkilökunnan laaja, monialainen osallistaminen on tärkeää, Jämsä jatkaa. Tässä meillä olisi ollut ehkä vähän parannettavaa, hoidonsuunnittelijat ovat jälkikäteen harmitelleet, että eivät olleet mukana alusta asti. Tosin emme vielä silloin tienneet, keitä hoidonsuunnittelijat tulisivat olemaan.


”Kehittävä käyttöönotto mahdollisti sen, 
että nekin hoidonsuunnittelijat, jotka eivät olleet 
mukana jo alun suunnitteluvaiheessa, 
pääsivät vielä hyvin mukaan kehitystyöhön"

Verven Airi Tolonen kertoo.

– Puhua on pitänyt, paljon. Muutosta on pitänyt myydä ja markkinoida, ja rakentaa yhteistyötä ja verkostoja. On luonnollista, että osa pohtii pitempään, että onko tästä mitään hyötyä, ja haluaa nähdä tuloksia, Tanhua toteaa ja korostaa, että tämäkin kehitystyö on jatkuvaa.

 

Takaisin edelliselle sivulle

Lue lisää

Oulun yliopistollinen sairaala keskitti leikkaustoiminnan hoidonsuunnittelua
Miten suunnitteluprosessi toteutettiin, kauanko se kesti?
Miten täysin uusi yksikkö ja tapa toimia otetaan käyttöön?
Miten varmistetaan onnistunut käyttöönotto?
Hoidonsuunnitteluyksikkö kirurgin näkökulmasta