Ohjeita Ouluun kuntoutukseen tulevalle

Verve järjestää Oulun toimipaikassa sekä majoituksen sisältävää kurssimuotoista kuntoutusta että avomuotoista kuntoutusta, jossa kuntoutuja kulkee Vervessä kotoaan. Saat Vervestä ennen kuntoutusjakson alkua kutsun, josta löydät runsaasti lisätietoja kuntoutukseesi liittyen.

Kuntoutussihteerimme palvelevat sinua kaikissa kuntoutukseen liittyvissä kysymyksissä:

  • kuntoutussihteeri Petra Granroth, p. 040 545 1639, petra.granroth@verve.fi
  • kuntoutussihteeri Arja Holappa, p. 040 545 1047, arja.holappa@verve.fi

Olemme koonneet yhteen muutamia yleisimpiä kuntoutujiemme esittämiä kysymyksiä, jotka auttavat kuntoutukseen valmistautumista.

 

Saapuminen ja ilmoittautuminen

Missä Verven Oulun toimipaikka sijaitsee? 
Verve toimii Oulussa aivan ydinkeskustan tuntumassa osoitteessa Isokatu 63. Suosittelemme kuntoutukseen saapumista julkisilla kulkuvälineillä, koska meillä ei ole tarjolla parkkipaikkoja. 

Kuinka pitkä matka Verveen on asemilta? Millä kannattaa tulla perille? 
Linja-auto- ja rautatieasemilta on Verveen matkaa noin kilometri. Kävellen matka kestää n. 10-15 minuuttia. Muutoin suosittelemme kulkuvälineeksi taksia. 

Missä ilmoittaudun aivan ensiksi?

Majoittuva asiakkaamme: 
Ilmoittaudu 1. krs. neuvontaan.

Ei-majoittuva asiakamme: 
Tule 1. krs. aulaan, josta ohjaaja hakee sinut.

 

Majoitus ja ruokailu

Missä kuntoutuksen aikana asutaan? 
Majoitustilat löytyvät samasta talosta kuntoutuksen kanssa. Kaikki hotellihuoneet ovat savuttomia. Majoitus on 2 hh huoneissa.

Miten voin majoittua jonkun aivan tuntemattoman ihmisen kanssa? 
Tavoitteenamme on, että majoitut yhdessä samankaltaisessa elämäntilanteessa olevan kurssikaverisi kanssa, jonka kanssa voit vaihtaa kokemuksia ja näkemyksiä.

Missä on ruokailu? Entä jos on erityisruokavalio? 
Ruokailut järjestetään 1. krs ravintolassa Uudenkadun puolella. Ilmoitathan mahdollisesta erityisruokavaliostasi jo ennen kuntoutukseen tuloa.

 

Kuntoutus

Mitä vaatteita ja varusteita pitää ottaa mukaan? 
Voit tulla kuntoutukseen aivan normaaleissa vaatteissa. Ota mukaan myös sisä- ja ulkoliikuntaan sopiva vaatetus, esimerkiksi verryttelyasu, lenkkikengät ja uimapuku. Tarvitset mukaan myös omat hygienianhoitovälineet, mahdolliset lääkkeet sekä muut henkilökohtaiset varusteet.

Onko kuntoutus sama asia kuin kuntoilu?
Ehdottomasti ei. Kurssiohjelmaan voi kuulua esimerkiksi ryhmäkeskusteluja, yksilötapaamisia Verven asiantuntijoiden kanssa sekä kuntoutumistasi tukevia luentoja. Toki kuntoutuskursseihin sisältyy myös liikuntaa.

Kuinka pitkä päiväohjelma on? Jatkuvatko kurssit viikonloppuna? 
Päiväohjelma vaihtelee kurssista riippuen. Päiväohjelmaa on yleensä n. klo 8-16.

Ketä tapaan kuntoutuksen aikana? 
Vervessä työskentelee mm. kuntoutusohjaajia ja -tutkijoita, lääkäreitä, fysioterapeutteja, psykologeja, sosiaalityöntekijöitä ja terveydenhoitajia. Jos kuntoutuksesi on kurssimuotoinen, tapaat lisäksi tietysti kurssikaverisi.

Pitääkö kuntoutukseen osallistuvan osata käyttää tietokonetta? 
Ei tarvitse. Mahdolliset kurssiin sisältyvät tehtävät, jotka edellyttävät tietokoneen käyttöä, toteutetaan atk-ohjaajamme tukemana.

 

Vapaa-aika

Millaiset liikuntamahdollisuudet siellä on? 
Verven Oulun toimipaikassa on liikuntaa varten korkeatasoinen kuntosali, jota voit käyttää kuntoutujille varatuilla vuoroilla. On myös mahdollista lainata kävelysauvoja ja polkupyöriä.

Saanko yhteyden internetiin? 
Vervessä on on maksuton, käyttövalmis langaton yhteys (VERVE-vierailija).

Mitä muuta Verven lähellä on? 
Kaikki keskustan kauppaliikkeet ja putiikit ovat lyhyen kävelymatkan päässä. Voit myös hyödyntää kaupungin kulttuuritarjontaa.