CP- ja liikuntavammaisille 15-18-vuotiaille nuorille

Kenelle?

Kaksiosainen kuntoutuskurssi on tarkoitettu 15–18 vuotiaille nuorille, joilla on CP-vamma tai muu synnynnäinen liikuntavamma ja siitä johtuva kuntoutuksen tarve. 

Tavoite

Tuemme nuorta ja hänen perhettään arjessa ja parannamme nuoren valmiuksia opiskeluissa ja työelämässä. Kurssilla saatte tietoa vammasta ja uusia keinoja omatoimisuuden vahvistamiseen. Samalla etsimme harrastusmahdollisuuksia ja mielenkiinnon kohteita, joita kokeillaan yksin tai yhdessä ryhmän kanssa.

Palvelukuvaus

Kurssi kestää 10 vrk ja se toteutetaan kahdessa jaksossa kuuden kuukauden aikana. Nuoren omainen voi osallistua osaan kuntoutuskurssin päivistä. Kuntoutusmuoto on kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssi ja ohjelma painottuu sopeutumisvalmennukseen.

Kurssilla toimitaan pääasiassa ryhmissä ja ohjelmassa käytetään nuoria kiinnostavia toimintamuotoja. Tavoitteiden toteutumiseksi tehdään käytännön harjoittelua sekä käydään vuorovaikutusta lisääviä keskusteluja.

Kurssista vastaa moniammatillinen työryhmä. Turvallinen avustaminen ja huolenpito on järjestetty ympäri vuorokauden.

Hakuohjeet

1. Keskustele lääkärin kanssa kuntoutustarpeestasi. Saat lääkäriltä suosituksen kuntoutuksesta B-lääkärinlausunnolla tai kuntoutussuunnitelmassa.
2. Täytä Kelan kuntoutushakemus KU132 (harkinnanvarainen kuntoutus) tai KU104 (vaativa lääkinnällinen kuntoutus). Lomakkeen saat Kelan paikallistoimistosta tai osoitteesta www.kela.fi/lomakkeet.
3. Toimita hakemus ja lääkärinlausunto Kelaan, joka antaa sinulle kuntoutuspäätöksen. Saatuamme myönteisen kuntoutuspäätöksen Kelasta, lähetämme sinulle kutsukirjeen ja tarkempaa tietoa kuntoutuksesta.
Kuntoutus on sinulle maksutonta. Kuntoutuksen järjestää Kela, joka kustantaa kuntoutuksen ja sen aikana tarvitsemasi avustamisen sekä ylläpidon. Myös matkakustannuksiin voit hakea tukea Kelasta.

Tervetuloa kuntoutukseen Verve Lahteen!

Aikataulut

Ota yhteyttä