Epilepsiaa sairastaville aikuisille

Kenelle?

Epilepsiaa sairastavien aikuisten  sopeutumisvalmennuskurssi soveltuu sinulle, jos sairastat  epilepsiaa ja toimintakykysi mahdollistaa kurssin toimintaan osallistumisen

Kuntoutusta järjestetään seuraaville kohderyhmille: 

  • 18-29-vuotiaille, jotka sairastavat vaikeaa epilepsiaa
  • yli 30-vuotiaille, jotka sairastavat vaikeaa epilepsiaa
  • yli 30-vuotiaille,  joiden epilepsia on hyvässä hoitotasapainossa

(vaikea epilepsia on tila jossa asianmukaisesta lääkehoidosta huolimatta esiintuu merkittäviä arkielämää haittaavia epilepsiaan liittyviä oireita, kuten toistuvia kohtauksia, kognitiivisia tai käyttäytymisen ongelmia, kehityksen hidastumista tai hoidon haittavaikutuksia)

Tavoite

Kurssin tavoitteena on että saat

- tukea sairauden aiheuttamassa muutostilanteessa

- neuvontaa ja ohjausta ja keinoja jatkaa mahdollisimman täysipainoista elämää sairaudesta huolimatta

- kuntoutuksella pyritään myös vahvistamaan voimavarojasi ja elämänhallintaasi, jotta pystyt toimimaan mahdollisimman itsenäisesti ja aktiivisesti omassa arjessasi

 

Palvelukuvaus

Kurssi kestää 5 vuorokautta ja se järjestetään palveluntuottajan toimipisteessä. Aikuinen läheinen voi osallistua kuntoutukseen kanssasi 2 vuorokauden ajan kurssin lopussa.

Kuntoutus toteutetaan ryhmäkuntoutuksena. Kurssi sisältää mm. ryhmäkeskusteluja ja pienryhmätyöskentelyä, yksilöllisiä haastatteluja, tapaamisia ja keskusteluja kuntoutusasiantuntijoiden kanssa sekä monipuolisia tekemistä.

Kurssin toteuttavat seuraavat asiantuntijat:

- neurologian erikoislääkäri, sairaanhoitaja, psykologi ja sosionomi. Lisäksi kuntoutuksessa on mukana  muuta ammattihenkilöstä ja avustavaa henkilöstöä yksilöllisen tarpeesi mukaan 

Lue lisää Kelan sivuilta

Hakuohjeet

1. Keskustele lääkärisi kanssa kuntoutustarpeestasi. Saat lääkäriltä suosituksen kuntoutuksesta B-lääkärinlausunnolla.
2. Täytä Kelan kuntoutushakemus KU132 (harkinnanvarainen kuntoutus) tai KU104 (vaativa kuntoutus). Lomakkeen saat Kelan paikallistoimistosta tai osoitteesta www.kela.fi/lomakkeet.
3. Toimita hakemus ja lääkärinlausunto Kelaan, joka antaa sinulle kuntoutuspäätöksen. Saatuamme Kelasta myönteisen kuntoutuspäätöksen, lähetämme sinulle kutsukirjeen ja tarkempaa tietoa kuntoutuksesta.
Kuntoutus on sinulle maksutonta. Kuntoutuksen järjestää Kela, joka kustantaa kuntoutuksen ja sen aikana tarvitsemasi avustamisen sekä ylläpidon. Myös matkakustannuksiin ja ansionmenetyksiin voit hakea tukea Kelasta.

Lisätietoja:

Verve Lahti
kuntoutussihteeri Satu Saksinen
044 4650 598 (ma-pe 9-15)
kuntoutus.lahti@verve.fi

 

Tervetuloa kuntoutukseen!

Aikataulut

Aikuisten epilepsiakurssit työelämässä oleville, sinne palaaville, kuntoutustuella oleville, opiskelijoille tai työelämästä poissaoleville

Ota yhteyttä