Hengityssairaat nuoret

Kenelle?

Kurssi on tarkoitettu astmaa tai muuta hengityssairautta sairastaville alle 19-vuotiaille peruskoulunsa päättäneille nuorille, joille sairaus aiheuttaa fyysisiä ja psyykkisiä tai sosiaalisia haittoja tai jos he tarvitsevat tukea itsehoitoon. Kurssi on osittainen perhekurssi, johon omaiset voivat osallistua kaksi vuorokautta.

Tavoite

Kurssin tavoitteena on auttaa nuorta tunnistamaan ja ratkaisemaan sairauden aiheuttamia vaikeuksia arjessa, selkiyttää ja tukea ammatillisissa tavoitteissa sekä tukea ja vahvistaa voimavaroja ja elämänhallintaa. Kurssi sisältää keskusteluja, käytännön harjoittelua, ohjattua liikuntaa ja yksilöllisiä tapaamisia. Kurssilla toimitaan pääasiassa ryhmissä.

Palvelukuvaus

Kurssille haetaan Kelan kautta ja siihen tarvitaan alle vuoden vanha B-lääkärinlausunto tai vastaavat tiedot sisältävä muu lääketieteellinen selvitys.

Hakuohjeet

Voit hakea kurssille Kelan kautta. Hakemuksen liitteeksi tarvitset lääkäriltäsi alle vuoden vanhan B-lausunnon tai vastaavat tiedot sisältävän muun lääketieteellisen selvityksen.

Lisätietoja:

Verve Oulu
kuntoutussihteeri: p. 040 545 1639
kuntoutussihteeri(a)verve.fi

Lisätiedot myös oman paikkakunnan Kelasta.

Tervetuloa kuntoutukseen!

Aikataulut

Ota yhteyttä