Hengityssairautta sairastaville aikuisille

Kenelle?

Aikuisen hengityssairautta sairastavan sopeutumisvalmennuskurssi on kohdettu:

  • astmaa sairastaville
  • keuhkoahtaumatautia sairastaville 
  • harvinaista hengityssairautta sairastaville

Kuntoutus sopii henkilöille,

  • jonka sairauden tilanne vaatii moniammatillista tukea ja ohjausta 
  • jolla on mahdollisuus ja valmiudet osallistua kuntoutukseen etänä

Kuntoutujat tarvitsevat tukea elämäntilanteeseensa ja keinoja, apua ja valmennusta sairaudesta aiheutuvien haasteiden ymmärtämiseen ja käytännön ongelmien selvittämiseen.

Palveluntuottaja antaa tarvittaessa etätyöskentelyä varten laitteen lainaan ja antaa opastusta laitteen käyttöön ja etäkuntoutukseen osallistumiseen

 

Tavoite

Kurssin tavoitteena on että kuntoutuja saa

- voimavaroja sairauden kanssa elämiseen ja selvitymiseen työssä ja arjessa

- vahvistusta elämänhallintaan

- vertaistukea

Palvelukuvaus

Kuntoutus toteutetaan kuntoutuslaitoksessa järjestettävän ja etäkuntoutuksen yhdistelmänä:  3 vuorokauden jakso kuntoutuslaitoksessa ja 8 viikon etäkuntoutusjakso

Kurssi sisältää mm. ryhmäkeskusteluja ja pienryhmätyöskentelyä, yksilöllisiä haastatteluja, tapaamisia ja keskusteluja kuntoutusasiantuntijoiden kanssa sekä monipuolisia tehtäviä ja harjoittelua.

Etäkuntoutusjakso sisältää verkkokuntoutusta koko keston ajan. Verkkokuntoutuksessa etenet pääosin omatoimisesti, kuitenkin vuorovaikutuksessa moniammatillisen tiimin ja ryhmän kanssa.

Lue lisää Kelan sivuilta

Hakuohjeet

1. Keskustele lääkärisi kanssa kuntoutustarpeestasi. Saat lääkäriltä suosituksen kuntoutuksesta B-lääkärinlausunnolla.
2. Täytä Kelan kuntoutushakemus KU132 (harkinnanvarainen kuntoutus). Lomakkeen saat Kelan paikallistoimistosta tai osoitteesta www.kela.fi/lomakkeet.
3. Toimita hakemus ja lääkärinlausunto Kelaan, joka antaa sinulle kuntoutuspäätöksen. Saatuamme Kelasta myönteisen kuntoutuspäätöksen, lähetämme sinulle kutsukirjeen ja tarkempaa tietoa kuntoutuksesta.
Kuntoutus on sinulle maksutonta. Kuntoutuksen järjestää Kela, joka kustantaa kuntoutuksen ja sen aikana tarvitsemasi avustamisen sekä ylläpidon. Myös matkakustannuksiin ja ansionmenetyksiin voit hakea tukea Kelasta.

Lisätietoja:

Verve Lahti
kuntoutussihteeri Satu Saksinen
044 4650 598 (ma-pe 9-15)
kuntoutus.lahti@verve.fi

 

Tervetuloa kuntoutukseen!

Aikataulut

Ota yhteyttä