IKKU-kurssi, ikääntyneiden kuntoutus

Kenelle?

Ikku-kurssi on tarkoitettu sinulle, kotona tai palvelutalossa asuvalle, silloin kun tarvitset sairauksien vuoksi apua voidaksesi selviytyä paremmin arjessasi. Kurssilla löydät uusia ystäviä jaharrastuksia. Ikku-kurssin alaikäraja on 68-vuotta. Yläikärajaa ei ole, sillä pääasia on, että pystyt ja haluat osallistua ikääntyneille ihmisille suunnattuun ohjelmaan.

Tavoite

IKKU-kurssi tarjoaa sinulle mahdollisuuden omatoimisuuden ja aktiivisuuden lisäämiseen. Kurssilla saatujen oppien avulla pystyt osallistumaan oman arkesi tapahtumiin aiempaa paremmin.

Kurssille pääsyn edellytyksenä on, että toimintakykyäsi voidaan parantaa tai ylläpitää suunnitellulla kuntoutuksella. Lisäksi pystyt osallistumaan ryhmämuotoiseen kuntoutukseen ja liikkumaan itsenäisesti.

Palvelukuvaus

Ikku-kurssin kesto on yhteensä 15 vuorokautta. Se toteutetaan kolmessa viiden (5) vuorokauden jaksossa. Omaisellasi on mahdollista osallistua kuntoutukseesi kahden (2) vuorokauden ajan viimeisen kuntoutusjakson lopussa. Lisäksi kuntoutukseen sisältyy yksi kotikäynti.

Kuntoutusohjelmastasi vastaa moniammatillinen työryhmä johon kuuluu lääkäri, sairaanhoitaja ja toimintaterapeutti. Lisäksi kuntoutuksessasi voi olla mukana myös muita kuntoutuksen ammattilaisia, kuten sosionomi, psykologi ja fysioterapeutti. Ohjaava ja kuntouttava hoitotyö sekä tarvittava avustaminen on järjestetty ympärivuorokautisesti.

Kurssin aikana käsitellään erilaisia teemoja kuten terveyttä, sosiaalista neuvontaa, ravitsemusneuvontaa, psykososiaalista ohjausta ja neuvontaa, fyysistä ohjausta, ergonomiaa, tietoa apuvälineistä sekä arjessa selviytymistä. Kurssilla harjoitellaan konkreettisia asioita, joita voidaan siirtää arkeen, hyödyntäen omaa verkostoasi.

Hakuohjeet

1. Keskustele lääkärisi kanssa kuntoutustarpeestasi. Saat lääkäriltä suosituksen kuntoutuksesta B-lääkärinlausunnolla. Kela edellyttää lääkärinlausunnon lisäksi muistitestin toimittamista hakemuksen liitteeksi. Mikäli lääkärinlausunnosta käy ilmi että kuntoutujalla ei ole muistiongelmaa, erillistä muistitestin tulosta ei tarvita.
2. Täytä myös Kelan kuntoutushakemus KU132.
3. Toimita lääkärinlausunto, muistitesti ja hakemus Verve Lahteen, jossa tehdään kuntoutukseen esivalinta. Hakuaika kurssille päättyy kaksi kuukautta ennen kurssin alkua.
4. Saat Kelasta kuntoutuspäätöksen kuntoutukseen pääsemisestäsi. Myönteisen päätöksen saatuasi, me lähetämme sinulle kutsukirjeen ja tarkempaa tietoa kuntoutuksessa olemisesta.
Kuntoutus on sinulle maksutonta. Kuntoutuksen järjestää Kela, joka kustantaa kuntoutuksen ja sen aikana tarvitsemasi avustamisen sekä ylläpidon. Myös matkakustannuksiin voit hakea Kelasta tukea.

Lisätietoja:

Verve Lahti
kuntoutussihteeri
044 4650 598 (ma-pe 9-15)
kuntoutus.lahti@verve.fi

Toimipaikat

Tervetuloa kuntoutukseen Verve Lahteen!

Aikataulut

Ota yhteyttä