Kehitysvamma, kehityshäiriöt tai monivammaisuus -kurssi 15-18 -vuotiaille nuorille

Kenelle?

Kaksiosainen kurssi on tarkoitettu 15–18-vuotiaille nuorille, joilla kuntoutuksen tarve johtuu kehitysvammasta tai -häiriöstä tai synnynnäisestä moni- tai liikuntavammasta. Nuoren omainen voi osallistua osaan kuntoutuskurssin päivistä.

Tavoite

Tuemme nuorta ja hänen perhettään arjessa ja vahvistamme nuoren valmiuksia opiskeluissa ja työelämässä. Saatte tietoa vammasta ja ohjausta omatoimisuuteen vamman aiheuttamista toimintarajoitteista huolimatta. Etsimme uusia harrastusmahdollisuuksia ja mielenkiinnon kohteita, joita kokeillaan yksin tai yhdessä ryhmän kanssa.

Palvelukuvaus

Kurssi kestää 10 vuorokautta ja se toteutetaan kahdessa jaksossa. Kuntoutusmuoto on kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssi ja ohjelma painottuu sopeutumisvalmennukseen.

Toimimme pääasiassa ryhmissä ja ohjelmassamme on nuoria kiinnostavia toimintamuotoja. Teemme paljon käytännön harjoittelua tavoitteiden saavuttamiseksi ja käymme vuorovaikutusta lisääviä keskusteluja. Kurssista vastaa moniammatillinen työryhmä. 

Ilman vanhempia kuntoutukseen tuleville alaikäisille järjestämme ohjattua vapaa-ajan toimintaa klo 17–21. Turvallinen avustaminen ja huolenpito on järjestetty ympäri vuorokauden.

Hakuohjeet

1. Keskustele lääkärin kanssa kuntoutustarpeestasi. Saat lääkäriltä suosituksen kuntoutuksesta B-lääkärinlausunnolla tai kuntoutussuunnitelmassa.
2. Täytä Kelan kuntoutushakemus KU132 (harkinnanvarainen kuntoutus) tai KU104 (vaativa lääkinnällinen kuntoutus). Lomakkeen saat Kelan paikallistoimistosta tai osoitteesta www.kela.fi/lomakkeet.
3. Toimita hakemus ja lääkärinlausunto Kelaan, joka antaa sinulle kuntoutuspäätöksen. Saatuamme myönteisen kuntoutuspäätöksen Kelasta, lähetämme sinulle kutsukirjeen ja tarkempaa tietoa kuntoutuksesta.
Kuntoutus on sinulle maksutonta. Kuntoutuksen järjestää Kela, joka kustantaa kuntoutuksen ja sen aikana tarvitsemasi avustamisen sekä ylläpidon. Myös matkakustannuksiin voit hakea tukea Kelasta.

Tervetuloa kuntoutukseen Verve Lahteen!

Aikataulut

Ota yhteyttä