Lapsen ja nuoren harkinnanvarainen moniammatillinen yleis- ja neurologinen yksilökuntoutus

Moniammatillinen yksilökuntoutus on tarkoitettu alle 18-vuotiaille lapsille ja nuorille sekä myös 18–25-vuotiaille nuorille, joiden kuntoutus on tarpeellista järjestää tiiviissä yhteistyössä perheen kanssa.

Kenelle

Alle 18-vuotiaille lapsille ja nuorille sekä 18 - 25 -vuotiaille nuorille, joilla on ajankohtaisen tehostetun ja moniammatillisesti toteutettavan yksilöllisen kuntoutuksen tarve. Kuntoutustarpeesi voi aiheuttaa esim. neurologinen sairaus tai joku muu sairaus tai vamma. Lasten ja nuorten kuntoutus on tarkoitettu myös koko perheellesi.

Tavoite

Kuntoutusjaksosi tavoitteet suunnitellaan yhteistyössä perheesi kanssa tukemaan sinun kuntoutumista. Konkreettiset tavoitteet perustuvat sekä lääkärinlausunnossa saaduista tiedoista, antamistanne ennakkotiedoista sekä käymistämme keskusteluista.

Kuntoutuksessa autamme teitä löytämään perheenä voimavaroja ja keinoja osallistua elinympäristönne toimintaan. Lisäksi kuntoutuksen aikana opetellaan ja harjoitellaan taitoja, jotka auttavat pärjäämään paremmin arjessa. Ohjelma suunnitellaan jaksollesi siten, että teillä on perheenä yhteistä tekemistä, mutta myös vanhempasi saavat omaa ohjattua ohjelmaa. Sisaruksillesi ja sinulle järjestään sekä erillistä ohjelmaa, mutta teille on myös yhteistä ohjelmaa sisarusten kesken.

Hakuohjeet

Kuntoutukseen haetaan lähettämällä Kelan toimistoon Kelan sivuilta löytyvä, hakijan täyttämä kuntoutushakemus (KU132), hoitavan lääkärin kirjoittama B-lausunto ja lääkärin laatima kuntoutussuunnitelma.
Kuntoutus on sinulle ja perheellesi maksutonta, sillä kuntoutuksen järjestäjänä toimii Kela. Myös matkakustannuksiin ja vanhempien ansionmenetykseen voitte hakea Kelasta tukea.

Toimipaikat

Tervetuloa meille:

Ota yhteyttä