MS-tautia sairastavien kuntoutuskurssit

Kenelle?

Kurssi on tarkoitettu sinulle, jolla on MS-tauti ja sairaudestasi johtuva kuntoutuksen tarve. Voit olla sairastanut jo pidempään tai saanut diagnoosisi hiljattain. Valitse sinulle sopiva kurssi sen mukaan oletko työelämässä. Työelämästä poissa oleville, kuten eläkkeellä oleville, on oma kurssinsa. 

Tavoite

Kurssilla saat tietoa sairaudestasi ja tukea selviytymiseen työ- ja arkielämässä. Opit tuntemaan sairautesi aiheuttamia rajoitteita, mutta toisaalta löytämään voimavaroja ja keinoja aktiiviseen toimintaan. Kurssilla saat myös ryhmän antamaa vertaistukea.

Palvelukuvaus

Kurssin kesto on 15 päivää kahdessa jaksossa (10-5 vrk). Puolisosi tai muu aikuinen omaisesi voi osallistua kuntoutukseesi yhteensä kolmen päivän ajan kuntoutusjaksosi lopussa.

Toiminta on pääsääntöisesti ryhmämuotoista ja sisältää pienryhmätyöskentelyä. Tärkeitä teemoja ovat esimerkiksi terveys ja arjessa pärjääminen. Saat sosiaalista ja psykososiaalista ohjausta ja neuvontaa sekä fyysistä ohjausta. Harjoittelemme konkreettisia asioita, joita pystyt siirtämään omaan arkeesi, hyödyntäen omaa verkostoasi.

Kuntoutusohjelmasta vastaa moniammatillinen työryhmä johon kuuluu neurologi, fysioterapeutti, psykologi, sairaanhoitaja ja sosionomi/sosiaalityöntekijä.  Lisäksi kuntoutusjaksollesi osallistuu muiden ammattiryhmän edustajia kuntoutusjaksosi tarpeiden mukaisesti.  Ohjaava ja kuntouttava hoitotyö sekä tarvittava avustaminen on järjestetty ympärivuorokautisesti.

 

Hakuohjeet

1. Keskustele lääkärisi kanssa kuntoutustarpeestasi. Saat lääkäriltä suosituksen kuntoutuksesta B-lääkärinlausunnolla tai kuntoutussuunnitelmassa.
2. Täytä Kelan kuntoutushakemus KU132 (harkinnanvarainen kuntoutus) tai KU104 (vaativa lääkinnällinen kuntoutus). Lomakkeen saat Kelan paikallistoimistosta tai osoitteesta www.kela.fi/lomakkeet.
3. Toimita hakemus ja lääkärinlausunto Kelaan, joka antaa sinulle kuntoutuspäätöksen. Saatuamme Kelasta myönteisen kuntoutuspäätöksen, lähetämme sinulle kutsukirjeen ja tarkempaa tietoa kuntoutuksesta.
Kuntoutus on sinulle maksutonta. Kuntoutuksen järjestää Kela, joka kustantaa kuntoutuksen ja sen aikana tarvitsemasi avustamisen sekä ylläpidon. Myös matkakustannuksiin ja ansionmenetyksiin voit hakea tukea Kelasta.

Lisätietoja:

Verve Lahti
kuntoutussihteeri Satu Saksinen
044 4650 598 (ma-pe 9-15)
kuntoutus.lahti@verve.fi

Verve Oulu
palvelusihteeri Anneli Patala
050 312 6187 (ma-pe 8-15.30)
anneli.patala@verve.fi

Aikataulut

Ota yhteyttä