MS-tautia sairastavien sopeutumisvalmennus

Kenelle?

Kurssi on tarkoitettu sinulle, jolla on MS-tauti. Saat kurssilta tukea ja ohjausta sairautesi kanssa elämiseen.

Tavoite

Kurssin tärkeä tehtävä on antaa sinulle lisää tietoa sairaudestasi, oireidesi tunnistaminen sekä erilaisten keinojen löytäminen toimintakykysi ylläpitämiseksi.

Kuntoutuksessa opit tuntemaan oman sairauden aiheuttamia rajoitteita, mutta toisaalta löytämään voimavaroja ja keinoja aktiiviseen toimintaan. Jos olet edelleen työssä, tavoitteena on lisäksi tukea pysymistäsi työelämässä sekä löytää erilaisia ratkaisumalleja työ- ja arkielämään.

Palvelukuvaus

Kuntoutus kestää 5 vuorokautta. Suuri osa kuntoutuksesta on ryhmämuotoista, mikä mahdollistaa vertaistuen ja aktiivisen osallistumisen. Kurssin moniammatilliseen työryhmään kuuluu mm. neurologian erikoislääkäri, sairaanhoitaja, fysioterapeutti ja psykologi. Kurssin aikana käsitellään erilaisia teemoja kuten terveyttä, sosiaalista neuvontaa, ravitsemusneuvontaa, psykososiaalista ohjausta ja neuvontaa, fyysistä ohjausta, ergonomiaa sekä arjessa selviytymistä.

Hakuohjeet

1. Keskustele lääkärisi kanssa kuntoutustarpeestasi. Saat lääkäriltä suosituksen kuntoutuksesta B-lääkärinlausunnolla tai kuntoutussuunnitelmassa.
2. Täytä Kelan kuntoutushakemus KU132 (harkinnanvarainen kuntoutus) tai KU104 (vaativa lääkinnällinen kuntoutus). Lomakkeen saat Kelan paikallistoimistosta tai osoitteesta www.kela.fi/lomakkeet.
3. Toimita hakemus ja lääkärinlausunto Kelaan, joka antaa sinulle kuntoutuspäätöksen. Saatuamme Kelasta myönteisen kuntoutuspäätöksen, lähetämme sinulle kutsukirjeen ja tarkempaa tietoa kuntoutuksesta.
Kuntoutus on sinulle maksutonta. Kuntoutuksen järjestää Kela, joka kustantaa kuntoutuksen ja sen aikana tarvitsemasi avustamisen sekä ylläpidon. Myös matkakustannuksiin ja ansionmenetyksiin voit hakea tukea Kelasta.

Lisätietoja:

Verve Lahti
kuntoutussihteeri
044 4650 598 (ma-pe 9-15)
kuntoutus.lahti@verve.fi

Toimipaikat

Tervetuloa kuntoutukseen Verve Lahteen!

Aikataulut

Ota yhteyttä