Selkäydinvammaisten kuntoutuskurssi

Selkäydinvammaisten kuntoutuskurssin tavoite

Kuntoutuksen tavoitteena on antaa äskettäin vammautuneelle alkuvaiheen välittömän kuntoutuksen jälkeen keinoja selviytyä haastavassa elämäntilanteessa. Kuntoutuja saa käytännön ohjausta, tietoa sekä työkaluja arjessa toimimiseen ja vinkkejä työhönpaluun tukemiseksi. 

Kuntoutuksen tavoitteena lisäksi antaa aikaisemmin vammautuneelle tietoa ja työkaluja, jotka tukevat arjessa selviytymistä ja työssäoloa.  

Kenelle kuntoutuskurssi on tarkoitettu?

Selkäydinvammautuneelle, jonka alkuvaiheen kuntoutuksen kotiutumisesta on kulunut muutama kuukausi. Tällöin vammautunut on jo kokenut arkielämää, siihen liittyviä haasteita ja pohtii työhönpaluun mahdollisuuksia. 

Aikaisemmin vammautuneelle, jonka tavoitteena on löytää uusia keinoja ja saada kertausta arjessa selviytymiseen sekä vinkkejä työssä jatkamisen tukemiseksi.
 

Toteutus

Intensiivisellä 4–5 päivän kuntoutuskurssilla toimitaan enimmäkseen ryhmänä ja hyödynnetään vahvasti vertaistukea. Kurssilla on aina mukana selkäydinvammautunut henkilö, joka on itse työelämässä ja tarjoaa omia vinkkejä ja ajatuksia vastavammautuneille. Noin 6–8 henkilön pienryhmä koostuukin puoliksi vastavammautuneista ja puoliksi aikaisemmin vammautuneista.  

Verven työryhmä eli selkäydinvammainen lääkäri, kokenut fysioterapeutti ja ammatillisen kuntoutuksen ohjaaja ovat ryhmän tukena koko ajan.

Lue nettisivuiltamme millaisia kokemuksia kurssin käynneillä kurssista on>

Tervetuloa kuntoutukseen!

Ota yhteyttä