Sydänkuntoutus

Sydänkuntoutuksesta voimia arkeen 

Sydänsairaiden kuntoutuksessa löydät toimintamalleja parempaan selviytymiseen omassa arjessasi. Lähdemme liikkeelle sinun tarpeistasi. Etsimme keinoja terveydellisen tilanteesi hallintaan. Tukenasi on asiantuntijoita ja saat voimaa myös samassa tilanteessa olevilta kurssilaisilta.

Kuntoutuksessa opit tunnistamaan paremmin sairautesi oireita, löydät rohkeutta turvalliseen liikkumiseen ja saat opastusta kuntoutumiseen. Kurssilla on sydänsairauksia sairastaville soveltuvia liikuntaryhmiä ja ohjausta omatoimiseen harjoitteluun. Lisäksi kurssilla on ryhmäkeskusteluja ja yksilöllisiä haastatteluja. Tukenasi on sydänsairauksiin perehtyneitä eri alojen asiantuntijoita, esimerkiksi kardiologi, fysioterapeutti, psykologi ja terveydenhoitaja.

Sydänkuntoutusta sepelvaltimotautia sairastaville

Sydänkuntoutuskurssit on kohdennettu sepelvaltimotautia sairastaville, työelämässä tai eläkkeellä oleville, alle 68-vuotiaille. Kurssien toteutusmuoto on kolme 5 päivän jaksoa (5+5+5 vrk). Kuntoutuskurssille voi osallistua yksi aikuinen läheinen enintään kahtena arkipäivänä. Kurssien tarkemmat tiedot löydät sivun alaosasta.

Hakuohjeet

Kuntoutukseen hakeudutaan työterveyshuollon, terveyskeskuksen tai oman hoitavan lääkärisi kautta. Aloite kuntoutukseen voi tulla myös sinulta itseltäsi. Ota asia puheeksi lääkärisi tai muun hoitavan tahon kanssa. Saat lääkäriltä Kelan hakemukseen liitteeksi tarvittavan B-lausunnon.
Täytä Kelan kuntoutushakemus KU132. Saat lomakkeen Kelalta tai pdf-muodossa Kelan internetsivuilta. Liitä hakemuksesi mukaan B-lausuntosi.
Merkitse hakemukseesi palveluntuottajaksi Verve ja palauta hakemuksesi Kelaan.

Lisätietoja:

Kurssiluetteloa päivitetään sitä mukaa kun kurssien toteutuminen varmistuu. Kurssiaikataulut löydät myös osoitteesta www.kela.fi.

Lisätietoja:
kuntoutussihteeri Petra Granroth
040 545 1639 tai kuntoutussihteeri@verve.fi

Aikataulut

Ota yhteyttä