Sydänsairaiden avokuntoutus

Onko sinulla ollut sydäninfarkti tai onko sinulle tehty pallolaajennus tai ohitusleikkaus?
Onko sinulla rintakipuja (angina pectoris) tai sairastatko sepelvaltimotautia?

Kenelle?

Kuntoutukseen voivat hakeutua sydänsairautta sairastavat aikuiset, jotka ovat opiskelemassa, työelämässä, palaamassa työhön tai saavat kuntoutustukea.

Tavoite

Sydänkuntoutuksen hyödyt sydänsairaille:
Kurssilla saat tietoa ja opastusta, jotka auttavat sinua kuntoutumaan nopeammin esim. sydäninfarktista, ohitusleikkauksesta tai pallolaajennuksesta. Sydänsairaiden kuntoutuksessa saat arvokasta vertaistukea ja tietoa ruokavalion ja elämäntapojen vaikutuksesta sepelvaltimotautiin. Opit tunnistamaan oireita paremmin ja saat rohkeutta turvalliseen liikkumiseen.

Palvelukuvaus

Sydänkuntoutuskurssin ohjelma koostuu opetus- ja ryhmäkeskusteluista, soveltuvasta liikunnasta sekä yksilöllisistä haastatteluista ja selvittelyistä. Kurssilla on erityisesti sydänsairauksia sairastaville soveltuvia liikuntaryhmiä sekä ohjausta omatoimiseen harjoitteluun. Tukenasi on sydänsairauksiin perehtyneitä eri alojen asiantuntijoita, esimerkiksi kardiologi, fysioterapeutti, psykologi ja terveydenhoitaja.

Sydänkuntoutuskurssit toteutetaan avomuotoisesti. Kurssi koostuu kolmen päivän aloitusjaksosta, jonka jälkeen kuntoutusryhmä kokoontuu 10 kertaa puoleksi päiväksi kerrallaan. Tapaamisia on 3–4 viikon välein. Loppujakso kestää kaksi päivää. Kurssille pääsee mukaan kymmenen osallistujaa.

Hakuohjeet

Kuntoutukseen hakeudutaan työterveyshuollon, terveyskeskuksen tai oman hoitavan lääkärisi kautta. Aloite kuntoutukseen voi tulla myös sinulta itseltäsi. Voit ottaa asian puheeksi lääkärisi tai muun hoitavan tahon kanssa.
Kelalle toimitettavan kuntoutushakemuksen saat Kelasta tai Vervestä. Hakemuksen liitteeksi tarvitset lääkärin B-lausunnon, joka sisältää tiedot sairauden aiheuttamista haitoista, tämänhetkisestä työ- ja toimintakyvystäsi sekä suosituksen kuntoutukseen. Kurssit toteutetaan yhdessä Kelan kanssa.

Lisätietoja:

Kurssiluetteloa päivitetään sitä mukaa kun kurssien toteutuminen varmistuu.

Kurssiaikataulut löydät myös osoitteesta www.kela.fi.

Lisätietoja:

Verve Oulu
kuntoutussihteeri Petra Granroth
040 545 1639
kuntoutussihteeri@verve.fi

Toimipaikat

Tervetuloa kuntoutukseen:

Aikataulut

Ota yhteyttä