Syöpäsairaiden sopeutumisvalmennus

Tavoite

Syöpä muuttaa elämää monin tavoin. Kuntoutus tarjoaa monipuolista tietoa itse sairaudesta sekä mahdollisuuden jakaa omia tunteita ja kokemuksia muiden kanssa. Kuntoutuksessa löydät uusia tapoja hallita oireita ja selviytyä arjesta sairauden kanssa. Lisäksi kuntoutuksen aikana kehität työ- ja toimintakykyäsi sairauden aiheuttamat rajoitteet huomioiden.

Palvelukuvaus

Voit osallistua kuntoutuskurssille, kun sairastumisestasi on kulunut 0,5 - 5 vuotta. Yksilökurssilla saat tietoa sairastumisen ja hoidon aiheuttamista muutoksista. Keskustelut muiden syöpää sairastavien kanssa auttavat ymmärtämään omaa sairauttasi paremmin ja auttavat löytämään keinoja sopeutua uuteen tilanteeseen. Tärkeä merkitys on kokemusten jakamisella muiden syöpää sairastavien kanssa. Parikurssille osallistuu myös puoliso, mikä tukee yhteisyyttä ja parisuhteen toimivuutta.

Kurssit järjestetään yhteistyössä Kelan kanssa ja niille voi hakea läpi vuoden.

Hakuohjeet

Aikuisten kursseille voit hakeutua muun muassa työterveyshuollon tai hoitavan lääkärin kautta. Kurssit järjestetään Verven Oulun toimipaikassa.
Kursseille haetaan Kelan kuntoutushakemuslomakkeella (KU132). Lomakkeen saat Kelan paikallistoimistosta tai osoitteesta www.kela.fi/lomakkeet .

Hakemukseen tarvitset myös lääkärin B-lausunnon.

Lisätietoja:

Verve Oulu
kuntoutussihteeri, p.040 545 1639
kuntoutussihteeri@verve.fi

Toimipaikat

Tervetuloa kuntoutukseen:

Aikataulut

Ota yhteyttä