Tuki- ja liikuntaelinsairaiden avomuotoinen kuntoutus
TULES-kurssin tavoite
Tuki- ja liikuntaelinsairaille suunnattujen kurssien tavoitteena on lisätä hyvinvointia arjen eri tilanteissa. Avomuotoiset kuntoutuskurssit tarjoavat aiempaa paremman mahdollisuuden sovittaa kuntoutus omaan työ- ja elämäntilanteeseen. Kurssit koostuvat kuntoutuspäivistä ja puolen päivän mittaisista käyntikerroista. Näin ne soveltuvat erityisen hyvin silloin, kun työstä on vaikea irrottautua viikon kestäville jaksoille.
Kenelle TULES-kurssi sopii?
Avomuotoiset TULES-kurssit sopivat työelämässä oleville, työelämään palaaville, kuntoutustuella oleville tai opiskelijoille, joilla on selkä-, niska-, hartia-, lonkka-, polvi-, nilkka tai niveloireita.
Miten TULES-kurssi toteutetaan?
Kurssit järjestetään ryhmämuotoisina ja niissä huomioidaan aina kunkin asiakkaan yksilöllinen kuntoutustarve ja tavoitteet.
Kuntoutus toteutetaan sairausryhmät yhdistävinä kursseina. Ryhmässä voi siis olla henkilöitä, joilla on selkäsairaus, niskan-, hartian- tai ylä- ja alaraajan tuki- ja liikutaelinsairaus.
Lue Johanna Ikosen tarina siitä, kuinka yrittäjän ura pelastui tules-kuntoutuksen avulla. >>
TULES-kurssin palvelukuvaus
Kurssi alkaa kolmen päivän mittaisella aloitusjaksolla. Sen jälkeen on 5 kokopäivän kestävää ryhmätapaamista noin kuukauden välein. Kurssin päätteeksi on 2 kuntoutuspäivää. Kurssi toteutetaan 9 kuukauden sisällä sen aloituksesta.
Kurssilla löydät uusia tapoja selviytyä työtehtävistäsi sairauden aiheuttamat rajoitukset huomioiden. Samalla opit miten voit itse vaikuttaa terveyteesi ja vähentää oireita. Kurssilla on erityisesti tuki- ja liikuntaelinsairaille soveltuvia liikuntaryhmiä sekä yksilöllistä ohjausta omatoimiseen harjoitteluun. Kurssilla hahmotat tuki- ja liikuntaelimistösi kannalta oikeanlaiset työ-, lepo- ja liikkumistavat. Työryhmän asiantuntijoiden ohjauksessa kartoitat työhyvinvointia ylläpitäviä ja sitä heikentäviä asioita sekä laadit tavoitteet oman hyvinvointisi parantamiseksi.
Ryhmäohjauksessa keskustelun aiheita ovat muun muassa terveysliikunta, tuki- ja liikuntaelimistön toiminta, kivunhoito, työhyvinvointi, terveellinen ravinto sekä rentoutuminen ja palautuminen. Kuntoutustyöryhmään kuuluu mm. erikoislääkäri, fysioterapeutti, terveydenhoitaja ja psykologi.
Kurssiluetteloa päivitetään sitä mukaa kun kurssien toteutuminen varmistuu.
Lue kurssista lisää Kelan verkkosivuilta >
Ajankohtaista
1.4. 2022 tehdyn liiketoimintakaupan myötä tämä palvelu on jatkossa osa suomalaista Coronaria Kuntoutus- ja terapiapalveluita pl. Lahtea, jossa palvelu on osa Verve Lahden palvelutarjoomaa. Palvelu jatkuu entiseen tapaan ja löydät sen jatkossa Kelan palveluntuottajien hausta nimellä Coronaria Verve ja Lahdesta nimellä Verve.
Hakuohjeet

Tuki- ja liikuntaelinsairaiden kursseja toteutetaan Hämeenlinnan, Lahden, Lappeenrannan, Mikkelin, Oulun ja Tampereen toimipaikoissa. Kurssit toteutetaan yhteistyössä Kelan kanssa.
1. Tiedustele sinulle sopivinta kurssia esim. työterveyshuollosta, hoitavalta lääkäriltäsi, Coronaria Vervestä tai Vervestä.




Lisätietoja:
Verve Lahti
Puh. 044 4650 598
kuntoutus.lahti@verve.fi
Coronaria Verve Lappeenranta
Susanna Vanonen puh. 040 092 2276,
susanna.vanonen@verve.fi
Coronaria Verve Mikkeli
Puh. 040 779 1693, kuntoutussihteeri.mikkeli@verve.fi
Mervi Aula puh. 040 509 1133, mervi.aula@verve.fi
Coronaria Verve Oulu
Puh. 040 545 1639
kuntoutussihteeri@verve.fi
Coronaria Verve Tampere
Jenna Aalto puh. 040 545 4671,
jenna.aalto@verve.fi
Lisätiedot myös työterveyshuollosta ja oman paikkakunnan Kelasta.