Tuki- ja liikuntaelinsairaiden kuntoutuskurssit

Tules-kuntoutuskurssin tavoite

Tuki- ja liikuntaelinsairaille suunnatut kurssit lisäävät hyvinvointia arjen eri tilanteissa. Työelämässä mukana oleville suunnatuilla kursseilla etsitään uusia tapoja selviytyä työtehtävistä sairauden aiheuttamat rajoitukset huomioiden. Osallistujat oppivat vaikuttamaan itse omaan terveyteen ja vähentämään oireita. Kurssiin sisältyy liikuntaryhmiä, jotka erityisesti soveltuvat tuki- ja liikuntaelinsairaille sekä yksilöllistä ohjausta omatoimiseen harjoitteluun.

Kenelle tules-kuntoutuskurssi on tarkoitettu?

Työelämässä oleville suunnatut kurssit on kohdennettu sairausryhmittäin:

  • selkäoireisille
  • alaraajaoireisille
  • niska- ja hartiaoireisille.

Työelämästä poissaoleville:

  • alle 68-vuotiaille
  • yli 68-vuotiaille.

 

Palvelukuvaus

Kurssilla etsitään tuki- ja liikuntaelimistön kannalta oikeanlaisia työ-, lepo- ja liikkumistapoja. Työryhmän asiantuntijoiden ohjauksessa kartoitetaan työhyvinvointia ylläpitäviä ja sitä heikentäviä asioita sekä suunnitellaan uusia pysyviä hyvinvointia lisääviä toimintatapoja arkielämän eri tilanteisiin. Ryhmäkeskustelujen aiheita ovat muun muassa terveysliikunta, tuki- ja liikuntaelimistön toiminta, kivunhoito, työhyvinvointi, terveellinen ravinto sekä rentoutuminen ja palautuminen. Sisällöiltään eri tavoin painottuneet kurssit järjestetään kolmessa jaksossa. Kuntoutustyöryhmään kuuluvat fysioterapeutti, erikoislääkäri, psykologi sekä muita erityistyöntekijöitä.

Kurssiluetteloa päivitetään sitä mukaa kun kurssien toteutuminen varmistuu.

Lue lisää Kelan verkkosivuilta >

Ajankohtaista 

1.4. 2022 tehdyn liiketoimintakaupan myötä tämä palvelu on jatkossa osa suomalaista Coronaria Kuntoutus- ja terapiapalveluita pl. Lahtea, jossa palvelu on osa Verve Lahden palvelutarjoomaa. Palvelu jatkuu entiseen tapaan ja löydät sen jatkossa Kelan palveluntuottajien hausta nimellä Coronaria Verve ja Lahdesta nimellä Verve.

Hakuohjeet

Kursseille voi hakeutua läpi vuoden muun muassa työterveyshuollon tai hoitavan lääkärin kautta. Tuki- ja liikuntaelinsairaiden kursseja järjestetään Verven Lahden ja Oulun toimipaikoissa ja ne toteutetaan yhteistyössä Kelan kanssa.

1. Tiedustele sinulle sopivinta kurssia esim. työterveyshuollosta, hoitavalta lääkäriltäsi, Coronaria Vervestä tai Vervestä.
2. Täytä Kelan kuntoutushakemuslomake KU132 ja kirjoita kohtaan palveluntuottaja "Coronaria Verve" tai "Verve". Kelan lomakkeet löytyvät Kelan nettisivuilta osoitteesta www.kela.fi/lomakkeet. Voit tilata hakulomakkeen myös Coronaria Vervestä tai Vervestä.
3. Pyydä omalta lääkäriltäsi hakemuksen liitteeksi tarvittava B-lausunto, joka sisältää mm. tiedot sairauden tai vamman aiheuttamista haitoista sekä suosituksen kuntoutukseen.
4. Toimita hakemus liitteineen Kelaan. Voit seurata hakemuksen etenemistä Kelan sähköisessä asiointipalvelussa.
5. Jos hakemuksesi on hyväksytty, Verve tai Coronaria Verve lähettää sinulle kutsun kuntoutukseen.

Lisätietoja:

Verve Lahti
kuntoutussihteeri Satu Saksinen
puh. 044 465 0598
kuntoutus.lahti@verve.fi

Coronaria Verve Oulu, Isokatu
kuntoutussihteeri
Puh. 040 545 1639
kuntoutussihteeri@verve.fi

Lisätiedot myös työterveyshuollosta ja oman paikkakunnan Kelasta.

Aikataulut

Ota yhteyttä