Tuki- ja liikuntaelinsairaiden kuntoutuskurssit

Tavoite

Tuki- ja liikuntaelinsairaille suunnatut kurssit lisäävät hyvinvointia arjen eri tilanteissa. Työelämässä mukana oleville suunnatuilla kursseilla etsitään uusia tapoja selviytyä työtehtävistä sairauden aiheuttamat rajoitukset huomioiden. Osallistujat oppivat vaikuttamaan itse omaan terveyteen ja vähentämään oireita. Kurssiin sisältyy liikuntaryhmiä, jotka erityisesti soveltuvat tuki- ja liikuntaelinsairaille sekä yksilöllistä ohjausta omatoimiseen harjoitteluun.

Kenelle?

Työelämässä oleville suunnatut kurssit on kohdennettu sairausryhmittäin:

  • selkäoireisille
  • alaraajaoireisille
  • niska- ja hartiaoireisille

Palvelukuvaus

Kurssilla etsitään tuki- ja liikuntaelimistön kannalta oikeanlaisia työ-, lepo- ja liikkumistapoja. Työelämän asiantuntijan ohjauksessa kartoitetaan työhyvinvointia ylläpitäviä ja sitä heikentäviä asioita sekä suunnitellaan uusia pysyviä hyvinvointia lisääviä toimintatapoja arkielämän eri tilanteisiin. Opetus- ja ryhmäkeskustelujen aiheita ovat muun muassa terveysliikunta, tuki- ja liikuntaelimistön toiminta, kivunhoito, työhyvinvointi, terveellinen ravinto sekä rentoutuminen. Sisällöiltään eri tavoin painottuneet kurssit järjestetään kolmessa jaksossa. Kuntoutustyöryhmään kuuluvat fysioterapeutti, erikoislääkäri, psykologi sekä muita erityistyöntekijöitä.

Kurssiluetteloa päivitetään sitä mukaa kun kurssien toteutuminen varmistuu.

Hakuohjeet

Kursseille voi hakeutua läpi vuoden muun muassa työterveyshuollon tai hoitavan lääkärin kautta. Tuki- ja liikuntaelinsairaiden kursseja järjestetään Verven Mikkelin ja Oulun toimipaikoissa ja ne toteutetaan yhteistyössä Kelan kanssa.

1. Tiedustele sinulle sopivinta kurssia esim. työterveyshuollosta, hoitavalta lääkäriltäsi tai Vervestä.
2. Täytä Kelan kuntoutushakemuslomake KU132. Kelan lomakkeet löytyvät Kelan nettisivuilta osoitteesta www.kela.fi/lomakkeet. Voit tilata hakulomakkeen myös Vervestä.
3. Pyydä omalta lääkäriltäsi hakemuksen liitteeksi tarvittava B-lausunto, joka sisältää mm. tiedot sairauden tai vamman aiheuttamista haitoista sekä suosituksen kuntoutukseen.
4. Toimita hakemus liitteineen Kelaan. Voit seurata hakemuksen etenemistä Kelan sähköisessä asiointipalvelussa.
5. Jos hakemuksesi on hyväksytty, Verve lähettää sinulle kutsun kuntoutukseen.

Lisätietoja:

Verve Lappeenranta
Kuntoutussihteeri Päivi Hotti
044 501 5514
paivi.hotti@verve.fi

Verve Oulu
kuntoutussihteeri
040 545 1639
kuntoutussihteeri@verve.fi

Lisätiedot myös työterveyshuollosta ja oman paikkakunnan Kelasta.

Aikataulut

Ota yhteyttä