Ammatillinen kuntoutusselvitys (AKSE)

Tavoite

Ammatillisen kuntoutuselvityksen aikana muodostamme yhdessä kokonaiskuvan fyysisestä ja psyykkisestä työ- ja toimintakyvystäsi.  Kartoitamme kanssasi sosiaalista ja ammatillista tilannettasi Verven kuntoutustyöryhmän tuella. Verkostotyöllä turvaamme kuntoutuksesi jatkumoa ja tiedonvälittymistä suunnitelmasi toteutumisen kannalta tärkeiden tahojen välillä.

Ammatillisen kuntoutusselvityksen tulos on yksilöllinen kuntoutussuunnitelma sinulle. Se voi olla esimerkiksi koulutus- , työhönpaluu- , työkokeilu- tai työhönvalmennussuunnitelma. Saat tukea suunnitelmasi toteuttamiseen myös selvityksen päätyttyä.

Kenelle?

Voit hakeutua ammatilliseen kuntoutusselvitykseen, jos työ- tai opiskelukykysi ovat olennaisesti heikentyneet. Kuntoutusselvityksessä arvioidaan sekä ammatillisen että lääkinnällisen kuntoutuksen tarpeet ja mahdollisuudet.

Miten?

Ammatillinen kuntoutuselvitys voidaan toteuttaa kokonaan läsnäkuntoutuksena tai etäkuntoutuksena tai näiden yhdistelmänä.

Palvelukuvaus

Ammatillinen kuntoutusselvitys voi kestää 2 – 13 arkipäivää ja se voidaan toteuttaa useammassa jaksossa yksilöllisen tarpeesi mukaan. Ammatillinen kuntoutusselvitys on Kelan tukemaa ja kustantamaa ammatillista kuntoutusta.

Tutustu asiakkaidemme kokemuksiin kuntoutuksesta. >>

Hakuohjeet

1. Keskustele lääkärisi kanssa kuntoutustarpeestasi.
2. Kun olet saanut lääkäriltäsi B-lausunnon, täytä hakemus ammatillisesta kuntoutuksesta (KU 101) ja toimita se liitteineen Kelaan. Hakemuksen saat Kelan paikallistoimistosta tai osoitteesta www.kela.fi/lomakkeet.

Mikäli olet alle 30-vuotias nuori, ja toimintakykysi on heikentynyt mutta sinulla ei ole todettua sairautta ja lääkärinlausuntoa, hakeutumiseen riittää suullinen yhteydenotto, esimerkiksi puhelinsoitto Kelaan.
3. Saat kuntoutuksesta kirjallisen päätöksen. Näet sen myös Kelan sähköisessä asiointipalvelussa. Jos kuntoutuksesi kuuluu työeläkelaitoksen vastuulle, siirtää Kela kuntoutusasiasi käsittelyn työeläkelaitoksellesi.

Ota yhteyttä