Crohnin tautia ja/tai colitis ulcerosaa sairastavien lasten kurssit

Crohnin tautia ja/tai colitis ulcerosaa sairastavien lasten perhekurssilla tavoitteena on vahvistaa hyvää arkea

Tämä perhekurssi on muodoltaan sopeutumisvalmennusta, joka on tarkoitettu Crohnin tautia ja/tai colitis ulcerosaa sairastavalle lapselle. Kurssille voivat osallistua yli 1-vuotiaat lapset aina alakouluiän loppuun saakka. Kurssille osallistuu myös lapsen perhe. 

Kurssin tarkoituksena on turvata ja vahvistaa lapsen toimintakykyä hänen arkeensa kuuluvissa puuhissa. Samalla annamme koko perheelle tietoa sairaudesta ja sen hoidosta. Kurssin yhtenä tärkeimpänä tavoitteena on tukea lapsen omatoimisuutta, sosiaalisia taitoja ja itsetuntoa iänmukaisesti.

Crohnin tautia ja/tai colitis ulcerosaa sairastavien lasten perhekurssi toteutetaan ryhmämuotoisesti

Ryhmät sisältävät yhteistä tekemistä, erilaisia toiminnallisia harjoituksia, tietoa sekä keskusteluryhmiä. Ohjelmamme sisältää erilaisia teemoja, jotka tukevat niin lapsen, sisarusten kuin vanhempienkin tavoitteiden toteutumista. Teemat liittyvät muun muassa terveyteen, itsehoitoon ja omatoimisuuteen, arjen tukikeinoihin ja toimintatapoihin, perheen hyvinvointiin, osallistumiseen sekä sosiaaliseen vuorovaikutukseen. Tärkeänä osa kurssia on vertaisryhmän kokemusten jakaminen. Kurssin toteutuksesta vastaa moniammatillinen työryhmä.

Hakuohjeet

1. Keskustele kuntoutustarpeesta lääkärin kanssa. Saat lääkäriltä suosituksen kuntoutuksesta B-lääkärinlausunnolla tai kuntoutussuunnitelmassa.
2. Täytä Kelan kuntoutushakemus KU132 (harkinnanvarainen kuntoutus) tai KU104 (vaativa lääkinnällinen kuntoutus). Lomakkeen saat Kelan toimistosta tai osoitteesta www.kela.fi/lomakkeet.
3. Toimita hakemus ja lääkärinlausunto Kelaan, joka antaa kuntoutuspäätöksen. Saatuamme myönteisen kuntoutuspäätöksen Kelasta, lähetämme perheellenne kutsukirjeen ja tarkempaa tietoa kuntoutuksesta.
4. Kuntoutus on perheellenne maksutonta. Kuntoutuksen järjestää Kela, joka kustantaa kuntoutuksen. Vanhemmilla on mahdollisuus hakea Kelasta kuntoutusajalta kuntoutusrahaa sekä tukea matkakustannuksiin.

Tervetuloa meille:

Aikataulut

Ota yhteyttä