Epilepsia-kurssit lapsille

Kenelle?

Kurssi on tarkoitettu lapsiperheelle, jossa lapsi sairastaa vaikeahoitoista epilepsiaa. Kurssit on tarkoitettu yli 1-vuotiaille lapsille aina yläkoulukouluiän loppuun saakka. Yksi kursseista soveltuu lapselle, jolla on vaikeahoitoisen epilepsian taustalla geenivirhe tai kromosomipoikkeavuus.

Tavoite

Annamme tietoa sairaudesta sekä sen hoidosta ja tukimuodoista. Tuemme lapsen kasvua ja kehitystä. Lisäämme koko perheen voimavaroja yhdessä toimimiseen ja mahdollisuuteen elää hyvää arkea sairauden muuttamasta elämäntilanteesta huolimatta.

Palvelukuvaus

Kurssin ohjelmassa otetaan huomioon kuntoutujien omat tarpeet ja tavoitteet. Ohjelma on pääasiassa ryhmämuotoista ja painottuu sopeutumisvalmennukseen. Ohjelma sisältää eri teemoja kuten terveys, fyysinen aktivointi ja ohjaus, varhaiskasvatus ja koulunkäynti sekä koko perheen hyvinvointia lisäävät teemat.

Kurssi kestää 5 vrk. Kurssin ohjelmasta vastaa moniammatillinen työryhmä, jossa on mukana Epilepsialiitto ry:n asiantuntijoita.

Järjestämme epilepsiakurssit yhdessä Epilepsialiiton kanssa.

 

Hakuohjeet

1. Keskustele kuntoutustarpeesta lääkärin kanssa. Saat lääkäriltä suosituksen kuntoutuksesta B-lääkärinlausunnolla tai kuntoutussuunnitelmassa.
2. Täytä Kelan kuntoutushakemus KU132 (harkinnanvarainen kuntoutus) tai KU104 (vaativa lääkinnällinen kuntoutus). Lomakkeen saat Kelan toimistosta tai osoitteesta www.kela.fi/lomakkeet.
3. Toimita hakemus ja lääkärinlausunto Kelaan, joka antaa kuntoutuspäätöksen. Saatuamme myönteisen kuntoutuspäätöksen Kelasta, lähetämme perheellenne kutsukirjeen ja tarkempaa tietoa kuntoutuksesta.
4. Kuntoutus on perheellenne maksutonta. Kuntoutuksen järjestää Kela, joka kustantaa kuntoutuksen. Vanhemmilla on mahdollisuus hakea Kelasta kuntoutusajalta kuntoutusrahaa sekä tukea matkakustannuksiin.

Toimipaikat

Tervetuloa meille:

Aikataulut

Ota yhteyttä