Harvinaiset aineenvaihduntasairaudet, lasten perhekurssit

Kenelle?

Kurssi on tarkoitettu harvinaista aineenvaihduntasairautta sairastaville lapsille ja heidän perheilleen. Lapsen diagnosoitu aineenvaihduntasairaus voi olla aivolisäkkeen liika- tai vajaatoiminta, APECED-oireyhtymä,  Addisonin tauti tai muu harvinainen aineenvaihduntasairaus. Kurssin voi valita lapsen ikäryhmän mukaan. Voitte hakeutua kurssille yli 1-vuotiaan lapsen kanssa aina alakoulun loppumiseen asti. Yläkouluikäisten lasten kurssit ovat erikseen.

Tavoite

Annamme monipuolisesti tietoa sairaudesta ja sen hoidosta. Tuemme lasta omatoimisuuteen ja hyvään kehitykseen. Lisäämme koko perheen valmiuksia harvinaisen sairauden kanssa elämiseen. Kokemusten vaihtaminen toisten perheiden kanssa ja vertaistuen saaminen lisäävät voimavaroja arkeen.

Palvelukuvaus

Kurssi kestää 5 vuorokautta. Kuntoutusmuotona on kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssi ja ohjelmamme painottuu sopeutumisvalmennukseen. Toimimme pääasiassa ryhmissä käymme vuorovaikutusta lisääviä keskusteluja. Teemme myös käytännön harjoituksia. Kurssista vastaa moniammatillinen työryhmä. Ohjelmassa otetamme huomioon osallistujien tarpeet ja tavoitteet.

Hakuohjeet

1. Keskustele kuntoutustarpeesta lääkärin kanssa. Saat lääkäriltä suosituksen kuntoutuksesta B-lääkärinlausunnolla tai kuntoutussuunnitelmassa.
2. Täytä Kelan kuntoutushakemus KU132 (harkinnanvarainen kuntoutus) tai KU104 (vaativa lääkinnällinen kuntoutus). Lomakkeen saat Kelan toimistosta tai osoitteesta www.kela.fi/lomakkeet.
3. Toimita hakemus ja lääkärinlausunto Kelaan, joka antaa kuntoutuspäätöksen. Saatuamme myönteisen kuntoutuspäätöksen Kelasta, lähetämme perheellenne kutsukirjeen ja tarkempaa tietoa kuntoutuksesta.
Kuntoutus on perheellenne maksutonta. Kuntoutuksen järjestää Kela, joka kustantaa kuntoutuksen. Vanhemmilla on mahdollisuus hakea Kelasta kuntoutusajalta kuntoutusrahaa sekä tukea matkakustannuksiin.

Toimipaikat

Tervetuloa meille:

Aikataulut

Ota yhteyttä