Harvinaiset kehitysvammat, FASD-kurssi

Kenelle?

Kurssi on tarkoitettu lapselle, jolla on diagnosoitu FASD. Kurssille voivat hakeutua lievästi tai keskivaikeasti kehitysvammaisen tasoa olevat lapset aina alakouluiän loppuun saakka. Lapsen perhe osallistuu kuntoutukseen koko kurssin ajan.

Tavoite

Annamme monipuolisesti tietoa oireyhtymästä ja lisäämme voimavaroja koko perheen arkeen. Tuemme lapsen omatoimisuutta ja kehitystä. Kokemusten vaihtaminen toisten perheiden kanssa ja vertaistuen saaminen auttavat suoriutumaan oireyhtymän aiheuttamassa elämäntilanteessa.

Palvelukuvaus

Kurssi kestää 5 vuorokautta. Kuntoutusmuotona on kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssi ja ohjelmamme painottuu sopeutumisvalmennukseen. Kurssilla toimimme pääasiassa ryhmissä. Tavoitteiden toteutumiseksi teemme käytännön harjoittelua ja käymme vuorovaikutusta lisääviä keskusteluja. Kurssista vastaa moniammatillinen työryhmä. Otamme ohjelmassamme huomioon osallistujien tarpeet ja tavoitteet.

Hakuohjeet

1. Keskustele kuntoutustarpeesta lääkärin kanssa. Saat lääkäriltä suosituksen kuntoutuksesta B-lääkärinlausunnolla tai kuntoutussuunnitelmassa.
2. Täytä Kelan kuntoutushakemus KU132 (harkinnanvarainen kuntoutus) tai KU104 (vaativa lääkinnällinen kuntoutus). Lomakkeen saat Kelan toimistosta tai osoitteesta www.kela.fi/lomakkeet.
3. Toimita hakemus ja lääkärinlausunto Kelaan, joka antaa kuntoutuspäätöksen. Saatuamme myönteisen kuntoutuspäätöksen Kelasta, lähetämme perheellenne kutsukirjeen ja tarkempaa tietoa kuntoutuksesta.
Kuntoutus on perheellenne maksutonta. Kuntoutuksen järjestää Kela, joka kustantaa kuntoutuksen. Vanhemmilla on mahdollisuus hakea Kelasta kuntoutusajalta kuntoutusrahaa sekä tukea matkakustannuksiin.

Toimipaikat

Tervetuloa meille:

Aikataulut

Ota yhteyttä