KIILA-kuntoutus

KIILA-kuntous työelämässä oleville

KIILA-kuntoutus on tarkoitettu alle 67-vuotiaille työelämässä oleville työntekijöille ja yrittäjille, joiden työkykyä heikentää jokin sairaus ja kuntoutumisen tarve on havaittu. Voit hakeutua työnantajasi tai vaikka ammattiliittosi hakemaan KIILA-kurssipalveluun tai avoimeen KIILA-yksilöpalveluun.  Yksilöpalvelun aikataulut löydät tämän sivun alareunasta.

KIILA-kuntoutuksella kohti parempaa työelämää

KIILA-kuntoutuksessa haemme ratkaisuja työkykysi tukemiseksi tarkastelemalla, mitä työssäsi tapahtuu, mikä työssäsi on muuttunut ja kuinka muutokset vaikuttavat työsi sujumiseen ja työssä jaksamiseesi. Keskeisellä sijalla ovat työtäsi ja omaa työhyvinvointiasi koskevat ratkaisut, joiden työstämisessä myös esihenkilön asiantuntemus ja tuki ovat tärkeitä. Muu kuntoutuksen sisältö liittyy terveyteen ja henkilökohtaiseen hyvinvointiisi. 

KIILA-kuntoutuksen toteutus

Kuntoutus käynnistyy ennakkoyhteydenotolla ja yksilöllisellä lähtötilanteen arvioinnilla, jonka avulla kokonaistilannetta hahmotetaan ja mietitään keinoja työkyvyn kohentamiseksi. Kuntoutus jatkuu ryhmäjaksoilla ja yksilöllisen valmennuksen tapaamisilla. Kuntoutus päättyy noin vuoden kuluttua kuntoutujan päätöstilanteen arviointiin, jonka jälkeen on tarvittaessa kuntoutuksen seurantayhteydenotot.

Tukena kuntoutuksessa ovat Coronaria Verven työelämän asiantuntija/kuntoutusohjaaja, kuntoutuslääkäri, fysioterapeutti, psykologi ja muita erityisasiantuntijoita tarpeen mukaan. Lisäksi mukana ovat esihenkilö ja työterveyshuolto.

Kuntoutuksen hyödyt

KIILA-kuntoutuksesta hyötyvät niin työntekijä, yrittäjä kuin työnantajakin. Parhaimmillaan työntekijän tai yrittäjän kokema työn mielekkyys, motivaatio ja työhyvinvointi lisääntyvät, esihenkilön ja työntekijän välinen vuorovaikutus paranee ja arki työpaikalla muuttuu sujuvammaksi. Esihenkilö saa usein uudenlaisia välineitä työkykyjohtamiseen sekä ideoita toiminnan kehittämiseen. 

Miksi valita Coronaria Verve?

Meillä on pitkä kokemus arkityön kehittämisestä ja työssä pysymisen tukemisesta. Työotteemme perustuu alan tutkimustietoon ja käytännön valmennustyön kautta tulleeseen asiantuntemukseen. Asiantuntijamme osaavat etsiä oleelliset tekijät, jotka heikentävät työssä jaksamista, ja löytävät pulmakohtiin yksilöllisesti sopivat ratkaisut. 

Asiakkaidemme ajatuksia KIILA-kuntoutuksesta >>
Lue lisää kuntoutujien kokemuksista >>

Katso KIILA-yksilöpalvelun esite (pdf) >>
Katso KIILA-kurssipalvelun esite (pdf) >>

Ajankohtaista

1.4. 2022 tehdyn liiketoimintakaupan myötä tämä palvelu on jatkossa osa suomalaista Coronaria Kuntoutus- ja terapiapalveluita. Palvelu jatkuu entiseen tapaan. Löydät tämän palvelun jatkossa Kelan palveluntuottajien hausta nimellä Coronaria Verve.  Lue liiketoimintakaupasta lisää > 

Löydät yksilöpalvelun aikataulut sivun alaosasta.

Hakuohjeet

Ohjeita KIILA-kuntoutukseen hakeutumisesta saat myös palvelua toteuttavasta toimipaikasta.

Lisätietoja:

Hakeutuminen KIILA-yksilöpalveluun: 

  1. Työntekijä, työterveyshuolto tai työnantaja toteavat, että kuntoutus on tarpeen.
  2. Työntekijä ottaa yhteyttä työterveyshuoltoon tai omaan lääkäriinsä. Lääkäri kirjoittaa B-lausunnon, joka tarvitaan hakemuksen liitteeksi.
  3. Työntekijä ja työnantaja täyttävät yhdessä lomakkeen KU200.
  4. Työntekijä täyttää lisäksi lomakkeen KU101 ja merkitsee palveluntuottaja kohtaan "Coronaria Verve" sekä valitsee itselleen sopivimman KIILA-yksilöpalveluajankohdan.
  5. Lomakkeet ja lääkäriltä saatu B-lausunto lähetetään Kelaan. 

Hakeutuminen KIILA-kurssipalveluun: 

  • KIILA-kursseja voivat hakea työterveyshuollot, työnantajat tai ammattiliitot.
  • Haettujen kurssien kurssinumerot ja ajankohdat löytyvät Kelan nettisivuilta.
  • Kuntoutukseen päästäkseen työntekijä tarvitsee lääkäriltä B-lausunnon, joka laitetaan hakemuksen liitteeksi.
  • Työntekijä ja työnantaja täyttävät yhdessä lomakkeen KU200. Lisäksi työntekijä täyttää lomakkeen KU101, johon merkitään soveltuvan kurssin numero ja palveluntarjoajaksi "Coronaria Verve". Lomakkeet ja lääkäriltä saatu B-lausunto lähetetään Kelaan.

Sami Heinikainen, asiakaspäällikkö
0400 442 558 tai sami.heinikainen@verve.fi.

Löydät ohjeet KIILA-kuntoutuksen hakemisesta myös Kelan sivuilta >>

Aikataulut

Ota yhteyttä