Luuston ja nivelten kehityshäiriöt -kurssi

Sopeutumisvalmennusta luuston ja nivelten kehityshäiriöitä sairastaville

Sopeutumisvalmennuspainotteinen kuntoutuskurssi on tarkoitettu lapsille, joilla on jokin luuston tai nivelten kehityshäiriö, kuten esimerkiksi AMC, dysmelia, kampurajalka tai lihasten ja luiden epämuodostuma. Kohderyhmään kuuluvat lapset aina yläkouluiän loppuun saakka. Kuntoutukseen osallistuu myös lapsen perhe.

Kuntoutuksessa annamme monipuolisesti tietoa oireyhtymästä ja lisäämme voimavaroja koko perheen arkeen. Sopeutumisvalmennuksen myötä tuemme lapsen omatoimisuutta ja kehitystä. Kokemusten vaihtaminen toisten perheiden kanssa ja vertaistuen saaminen auttavat suoriutumaan oireyhtymän aiheuttamassa elämäntilanteessa.

Luuston ja nivelten kehityshäiriö -kurssin sisältö

Kurssi kestää 5 vuorokautta. Kuntoutusmuotona on kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssi ja ohjelmamme painottuu sopeutumisvalmennukseen. Kurssilla toimimme pääasiassa ryhmissä. Tavoitteiden toteutumiseksi teemme käytännön harjoitteluksia ja käymme vuorovaikutusta lisääviä keskusteluja. Kurssista vastaa moniammatillinen työryhmä. Otamme ohjelmassa huomioon osallistujien yksilölliset tarpeet ja tavoitteet.

Hakuohjeet

1. Keskustele kuntoutustarpeesta lääkärin kanssa. Saat lääkäriltä suosituksen kuntoutuksesta B-lääkärinlausunnolla tai kuntoutussuunnitelmassa.
2. Täytä Kelan kuntoutushakemus KU132 (harkinnanvarainen kuntoutus) tai KU104 (vaativa lääkinnällinen kuntoutus). Lomakkeen saat Kelan toimistosta tai osoitteesta www.kela.fi/lomakkeet.
3. Toimita hakemus ja lääkärinlausunto Kelaan, joka antaa kuntoutuspäätöksen. Saatuamme myönteisen kuntoutuspäätöksen Kelasta, lähetämme perheellenne kutsukirjeen ja tarkempaa tietoa kuntoutuksesta.
Kuntoutus on perheellenne maksutonta. Kuntoutuksen järjestää Kela, joka kustantaa kuntoutuksen. Vanhemmilla on mahdollisuus hakea Kelasta kuntoutusajalta kuntoutusrahaa sekä tukea matkakustannuksiin.

Tervetuloa meille:

Aikataulut

Ota yhteyttä