Sukukromosomipoikkeavuudet, Turner-kurssi

Turner-kurssilta tietoa ja voimavaroja

Turner-kurssi on tarkoitettu tytöille, joilla on diagnosoitu Turnerin oireyhtymä tai jokin muu sukukromosomipoikkeavuudet-ryhmään kuuluva sairaus. Kohderyhmään kuuluvat tytöt aina yläkouluiän loppuun asti. Kurssille osallistuu myös lapsen perhe.

Kuntoutuksessa saatte meiltä monipuolisesti tietoa oireyhtymästä ja lisäämme voimavaroja koko perheen arkeen. Tuemme lapsen omatoimisuutta ja kehitystä. Kokemusten vaihtaminen toisten perheiden kanssa ja vertaistuen saaminen auttavat suoriutumaan oireyhtymän aiheuttamassa elämäntilanteessa.

Turner-kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssin sisältö

Turner-kurssi kestää 5 vuorokautta. Turner-kurssin kuntoutusmuoto on kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssi.  Ohjelmamme painottuu sopeutumisvalmennukseen. Turner-kurssilla toimimme pääasiassa ryhmissä. Tavoitteiden toteutumiseksi teemme käytännön harjoitteluksia ja käymme vuorovaikutusta lisääviä keskusteluja. Kurssista vastaa moniammatillinen työryhmä. Otamme ohjelmassa huomioon osallistujien yksilölliset tarpeet ja tavoitteet.

Hakuohjeet

1. Keskustele kuntoutustarpeesta lääkärin kanssa. Saat lääkäriltä suosituksen kuntoutuksesta B-lääkärinlausunnolla tai kuntoutussuunnitelmassa.
2. Täytä Kelan kuntoutushakemus KU132 (harkinnanvarainen kuntoutus) tai KU104 (vaativa lääkinnällinen kuntoutus). Lomakkeen saat Kelan toimistosta tai osoitteesta www.kela.fi/lomakkeet.
3. Toimita hakemus ja lääkärinlausunto Kelaan, joka antaa kuntoutuspäätöksen. Saatuamme myönteisen kuntoutuspäätöksen Kelasta, lähetämme perheellenne kutsukirjeen ja tarkempaa tietoa kuntoutuksesta.
Kuntoutus on perheellenne maksutonta. Kuntoutuksen järjestää Kela, joka kustantaa kuntoutuksen. Vanhemmilla on mahdollisuus hakea Kelasta kuntoutusajalta kuntoutusrahaa sekä tukea matkakustannuksiin.

Tervetuloa meille:

Aikataulut

Ota yhteyttä