Sukukromosomipoikkeavuuksien kuntoutus, Klinefelter-kurssi

Klinefelter-kurssilta tietoa ja voimavaroja

Tämä sukukromosomipoikkeavuuksien kuntoutus on tarkoitettu pojille, joilla on diagnosoitu Klinefelterin oireyhtymä tai jokin muu sukukromosomipoikkeavuudet-ryhmään kuuluva sairaus, josta aiheutuu kuntoutuksen tarve. Kohderyhmään kuuluvat pojat aina yläkouluiän loppuun asti. Kurssille osallistuu myös lapsen perhe.

Kuntoutuksessa annamme monipuolisesti tietoa oireyhtymästä ja lisäämme voimavaroja koko perheen arkeen. Tuemme lapsen omatoimisuutta ja kehitystä. Kokemusten vaihtaminen toisten perheiden kanssa ja vertaistuen saaminen auttavat suoriutumaan oireyhtymän aiheuttamassa elämäntilanteessa.

Klinefelter-kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssin sisältö

Kurssi kestää 5 vuorokautta. Kuntoutusmuotona on kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssi ja ohjelmamme painottuu sopeutumisvalmennukseen. Kurssilla toimimme pääasiassa ryhmissä. Tavoitteiden toteutumiseksi teemme käytännön harjoitteluksia ja käymme vuorovaikutusta lisääviä keskusteluja. Kurssista vastaa moniammatillinen työryhmä. Otamme ohjelmassa huomioon osallistujien tarpeet ja tavoitteet.

Hakuohjeet

1. Keskustele kuntoutustarpeesta lääkärin kanssa. Saat lääkäriltä suosituksen kuntoutuksesta B-lääkärinlausunnolla tai kuntoutussuunnitelmassa.
2. Täytä Kelan kuntoutushakemus KU132 (harkinnanvarainen kuntoutus) tai KU104 (vaativa lääkinnällinen kuntoutus). Lomakkeen saat Kelan toimistosta tai osoitteesta www.kela.fi/lomakkeet.
3. Toimita hakemus ja lääkärinlausunto Kelaan, joka antaa kuntoutuspäätöksen. Saatuamme myönteisen kuntoutuspäätöksen Kelasta, lähetämme perheellenne kutsukirjeen ja tarkempaa tietoa kuntoutuksesta.
Kuntoutus on perheellenne maksutonta. Kuntoutuksen järjestää Kela, joka kustantaa kuntoutuksen. Vanhemmilla on mahdollisuus hakea Kelasta kuntoutusajalta kuntoutusrahaa sekä tukea matkakustannuksiin.

Tervetuloa meille:

Aikataulut

Ota yhteyttä