Traumaattisen aivovamman saaneille yli 4-vuotiaille lapsille

Kenelle?

Kurssi on tarkoitettu yli 4-vuotiaalle lapselle, jolla on todettu traumaattinen aivovamma. Kurssille osallistuu myös lapsen perhe.

Tavoite

Tavoitteenamme on lapsen koulunkäynnin ja toimintakyvyn parantaminen sekä koko perheen hyvinvoinnin vahvistaminen. Annamme koko perheelle uutta tietoa traumaattisesta aivovammasta ja vamman jälkeisistä oireista sekä uusia valmiuksia täysipainoiseen arkeen ja osallistumiseen. Tavoitteenamme on myös löytää keinoja iloon ja yhteiseen tekemiseen.

Palvelukuvaus

Otamme kurssin ohjelmassa huomioon lasten ja perheiden tarpeet ja tavoitteet. Toimintamme on pääasiassa ryhmämuotoista ja painottuu sopeutumisvalmennukseen. Lapset, sisarukset ja vanhemmat toimivat ryhmissä niin, että kaikki perheenjäsenet ovat mukana tai vanhemmilla on oma ryhmä ja lapsilla oma ikäkauteen perustuva ryhmänsä. Ryhmän tuella kannustetaan itsenäiseen työskentelyyn sekä hallinnantunteen vahvistumiseen. Ohjelmassa on yhdessä tekemistä mahdollistavia peli- ja liikuntaryhmiä, arkitaitojen opettelua sekä toimintaryhmiä ja juttutuokioita lapsille tärkeistä asioista.

Käymme läpi erilaisia teemoja kuten terveys, fyysinen aktivointi ja ohjaus, varhaiskasvatus ja koulunkäynti sekä koko perheen hyvinvointi.

Kurssi kestää 5 vrk. Kurssin ohjelmasta vastaa moniammatillinen työryhmä.

Hakuohjeet

1. Keskustele kuntoutustarpeesta lääkärin kanssa. Saat lääkäriltä suosituksen kuntoutuksesta B-lääkärinlausunnolla tai kuntoutussuunnitelmassa.
2. Täytä Kelan kuntoutushakemus KU132 (harkinnanvarainen kuntoutus) tai KU104 (vaativa lääkinnällinen kuntoutus). Lomakkeen saat Kelan toimistosta tai osoitteesta www.kela.fi/lomakkeet.
3. Toimita hakemus ja lääkärinlausunto Kelaan, joka antaa kuntoutuspäätöksen. Saatuamme myönteisen kuntoutuspäätöksen Kelasta, lähetämme perheellenne kutsukirjeen ja tarkempaa tietoa kuntoutuksesta.
4. Kuntoutus on perheellenne maksutonta. Kuntoutuksen järjestää Kela, joka kustantaa kuntoutuksen. Vanhemmilla on mahdollisuus hakea Kelasta kuntoutusajalta kuntoutusrahaa sekä tukea matkakustannuksiin.

Toimipaikat

Tervetuloa meille:

Aikataulut

Ota yhteyttä