CP- ja liikuntavammaisille 15-18-vuotiaille nuorille

Sopeutumisvalmennuskurssi CP- ja liikuntavammaisille 15-18-vuotiaille nuorille

Kuntoutus kestää 10 vuorokautta ja se toteutetaan kahdessa jaksossa. Sopeutumisvalmennus on tarkoitettu 15–18 vuotiaille nuorille, joilla on CP-vamma tai muu synnynnäinen liikuntavamma ja siitä johtuva kuntoutuksen tarve. Kurssille voi osallistua yksi tai kaksi nuorelle läheistä aikuista yhteensä viideksi  vuorokaudeksi. Ilman vanhempia kuntoutukseen tuleville alaikäisille järjestämme iltaisin ohjattua vapaa-ajan toimintaa. Turvallinen avustaminen ja huolenpito on järjestetty ympäri vuorokauden.

Kurssilla toimitaan pääasiassa ryhmissä ja ohjelmassa käytetään nuoria kiinnostavia toimintamuotoja. Tavoitteiden toteutumiseksi tehdään käytännön harjoittelua sekä käydään vuorovaikutusta lisääviä keskusteluja.

Kuntoutustavoitteet nuorten kurssille

Kuntoutuksessa tuemme nuorta ja hänen perhettään arjessa ja vahvistamme nuoren valmiuksia itsenäiseen toimintaan ja mahdollisimman täysipainoiseen hyvään elämään. Kurssilla saa lisätietoa vammasta ja uusia keinoja arjessa pärjäämiseen. Samalla etsimme harrastusmahdollisuuksia ja mielenkiinnon kohteita, joita kokeillaan yksin tai yhdessä ryhmän kanssa.

Lue lisää Kelan sivuilta

Hakuohjeet

1. Keskustele lääkärin kanssa kuntoutustarpeestasi. Saat lääkäriltä suosituksen kuntoutuksesta B-lääkärinlausunnolla tai kuntoutussuunnitelmassa.
2. Täytä Kelan kuntoutushakemus KU132 (harkinnanvarainen kuntoutus) tai KU104 (vaativa lääkinnällinen kuntoutus). Lomakkeen saat Kelan paikallistoimistosta tai osoitteesta www.kela.fi/lomakkeet.
3. Toimita hakemus ja lääkärinlausunto Kelaan, joka antaa sinulle kuntoutuspäätöksen. Saatuamme myönteisen kuntoutuspäätöksen Kelasta, lähetämme sinulle kutsukirjeen ja tarkempaa tietoa kuntoutuksesta.
Kuntoutus on sinulle maksutonta. Kuntoutuksen järjestää Kela, joka kustantaa kuntoutuksen ja sen aikana tarvitsemasi avustamisen sekä ylläpidon. Myös matkakustannuksiin voit hakea tukea Kelasta.

Tervetuloa kuntoutukseen Verve Lahteen!

Aikataulut