Harvinaiset kehitysvammat, FRAX-oireyhtymä

Fragile-X-oireyhtymää sairastavien lasten kurssi

Kurssi on tarkoitettu lapselle, jolla on diagnosoitu Fragile-X -oireyhtymä, ja hänen koko perheelleen. Kurssille voi hakeutua lievästi tai keskivaikeasti kehitysvammaisen tasoa olevat lapset aina alakouluiän loppuun saakka. Kurssi kestää 5 vuorokautta. Kuntoutusmuotona on kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssi ja ohjelmamme painottuu sopeutumisvalmennukseen.

Fragile-X-kurssilta voimia arkeen

Fragile-X-oireyhtymää sairastavien lasten perhekurssilta saa monipuolisesti tietoa oireyhtymästä. Osallistuminen kuntoutukseen lisää voimavaroja koko perheen arkeen. Tuemme lapsen omatoimisuutta ja kehitystä. Kokemusten vaihtaminen toisten perheiden kanssa ja  heiltä saatu vertaistuki auttavat eteenpäin oireyhtymän aiheuttamassa elämäntilanteessa.

Kurssiohjelmassamme otetaan huomioon osallistujien yksilölliset tarpeet ja tavoitteet, vaikka toimimme pääasiassa ryhmissä. Tavoitteiden toteutumiseksi teemme käytännön harjoittelua sekä käymme vuorovaikutusta lisääviä keskusteluja. Kurssista vastaa moniammatillinen työryhmä. 

Lue lisää Kelan sivuilta

Hakuohjeet

1. Keskustele kuntoutustarpeesta lääkärin kanssa. Saat lääkäriltä suosituksen kuntoutuksesta B-lääkärinlausunnolla tai kuntoutussuunnitelmassa.
2. Täytä Kelan kuntoutushakemus KU132 (harkinnanvarainen kuntoutus) tai KU104 (vaativa lääkinnällinen kuntoutus). Lomakkeen saat Kelan toimistosta tai osoitteesta www.kela.fi/lomakkeet.
3. Toimita hakemus ja lääkärinlausunto Kelaan, joka antaa kuntoutuspäätöksen. Saatuamme myönteisen kuntoutuspäätöksen Kelasta, lähetämme perheellenne kutsukirjeen ja tarkempaa tietoa kuntoutuksesta.
Kuntoutus on perheellenne maksutonta. Kuntoutuksen järjestää Kela, joka kustantaa kuntoutuksen. Vanhemmilla on mahdollisuus hakea Kelasta kuntoutusajalta kuntoutusrahaa sekä tukea matkakustannuksiin.

Tervetuloa meille:

Aikataulut