Hengityssairautta sairastaville aikuisille

Aikuisen hengityssairautta sairastavan sopeutumisvalmennuskurssi

Kuntoutujat tarvitsevat tukea elämäntilanteeseensa ja keinoja, apua ja valmennusta sairaudesta aiheutuvien haasteiden ymmärtämiseen ja käytännön ongelmien selvittämiseen. Aikuisen hengityssairautta sairastavan sopeutumisvalmennuskurssi on kohdettu:

  • astmaa sairastaville,
  • keuhkoahtaumatautia sairastaville,
  • harvinaista hengityssairautta sairastaville.

Kuntoutus sopii henkilöille,

  • jonka sairauden tilanne vaatii moniammatillista tukea ja ohjausta.
  • jolla on mahdollisuus ja valmiudet osallistua kuntoutukseen etänä.

Annamme ohjeita etäkuntoutukseen osallistumiseen - siitä ei tarvitse huolehtia. Tarvittaessa järjestämme etätyöskentelyä varten myös laitteen  ja annamme opastusta laitteen käyttöön.

Hengityssairautta sairastavan sopeutumisvalmennuksen tavoitteet

Kurssin tavoitteena on, että kuntoutuja saa

  •  voimavaroja sairauden kanssa elämiseen ja selvitymiseen työssä ja arjessa,
  • vahvistusta elämänhallintaan ja
  • vertaistukea.

Hengityssairautta sairastavan sopeutumisvalmennuksen toteutus

Kuntoutus toteutetaan Verven tiloissa tapahtuvan läsnäkuntoutuksen ja etäkuntoutuksen yhdistelmänä. Verven tiloissa tapahtuvaa kuntoutusta on  kolmen vuorokauden ajan ja etämuotoista kuntoutusta sisältyy hengityssairautta sairastavien sopeutumisvalmennukseen kahdeksan viikkoa.

Sopeutumisvalmennuskurssi sisältää mm. ryhmäkeskusteluja ja pienryhmätyöskentelyä, yksilöllisiä haastatteluja, tapaamisia ja keskusteluja kuntoutusasiantuntijoiden kanssa sekä monipuolisia tehtäviä ja harjoittelua.

Etäkuntoutusjakso sisältää verkkokuntoutusta koko keston ajan. Verkkokuntoutuksessa etenet omatoimisesti ja vuorovaikutuksessa moniammatillisen tiimin ja ryhmän kanssa.

Lue lisää Kelan sivuilta

Hakuohjeet

1. Keskustele lääkärisi kanssa kuntoutustarpeestasi. Saat lääkäriltä suosituksen kuntoutuksesta B-lääkärinlausunnolla.
2. Täytä Kelan kuntoutushakemus KU132 (harkinnanvarainen kuntoutus). Lomakkeen saat Kelan paikallistoimistosta tai osoitteesta www.kela.fi/lomakkeet.
3. Toimita hakemus ja lääkärinlausunto Kelaan, joka antaa sinulle kuntoutuspäätöksen. Saatuamme Kelasta myönteisen kuntoutuspäätöksen, lähetämme sinulle kutsukirjeen ja tarkempaa tietoa kuntoutuksesta.
Kuntoutus on sinulle maksutonta. Kuntoutuksen järjestää Kela, joka kustantaa kuntoutuksen ja sen aikana tarvitsemasi avustamisen sekä ylläpidon. Myös matkakustannuksiin ja ansionmenetyksiin voit hakea tukea Kelasta.

Lisätietoja:

Verve Lahti
kuntoutussihteeri Satu Saksinen
044 4650 598 (ma-pe 9-15)
kuntoutus.lahti@verve.fi

 

Tervetuloa kuntoutukseen!

Aikataulut