IKKU-kurssi, ikääntyneiden kuntoutus

Kenelle IKKU-kurssi on tarkoitettu?

Ikku-kurssi on tarkoitettu sinulle, kotona tai palvelutalossa asuvalle, silloin kun tarvitset sairauksien vuoksi apua voidaksesi selviytyä paremmin arjessasi.  Kurssille osallistumisen edellytyksenä on että mahdollinen ja korkeintaan lievä muistisairaus ei häiritse tai rajoita kuntoutukseen osallistumista ja muistitoiminnot riittävät kurssille osallistumiseen.

Kurssilla löydät uusia ystäviä ja harrastuksia. Ikku-kurssin alaikäraja on 68-vuotta. Yläikärajaa ei ole, sillä pääasia on, että pystyt ja haluat osallistua ikääntyneille ihmisille suunnattuun ohjelmaan.
Kurssi on kohdennettu Kelan eteläisen vakuutuspiirin alueella asuville.

Mitä IKKU-kurssin tavoitteena on?

IKKU-kurssi tarjoaa sinulle mahdollisuuden omatoimisuuden ja aktiivisuuden lisäämiseen. Kurssilla saatujen oppien avulla pystyt osallistumaan oman arkesi tapahtumiin aiempaa paremmin.

Kurssille pääsyn edellytyksenä on, että toimintakykyäsi voidaan parantaa tai ylläpitää suunnitellulla kuntoutuksella. Lisäksi pystyt osallistumaan ryhmämuotoiseen kuntoutukseen ja liikkumaan itsenäisesti.

Millainen Ikku-kurssi on?

Ikku-kurssin kesto on yhteensä 10 vuorokautta. Se toteutetaan kahdessa viiden vuorokauden jaksossa. Lisäksi kuntoutukseen sisältyy ennakkoyhteydenotto ennen ensimmäisen kuntoutusjakson alkua, kotikäynti jaksojen välissä sekä kuntoutusjaksojen jälkeen 2–4 seurantayhteydenottoa.

Kuntoutusohjelmastasi vastaa moniammatillinen työryhmä johon kuuluu lääkäri, sairaanhoitaja ja fysioterapeutti. Lisäksi kuntoutuksessasi voi olla mukana myös muita kuntoutuksen ammattilaisia, kuten sosionomi, psykologi, toimintaterapeutti ja geronomi. 

Kurssin aikana käsitellään erilaisia teemoja kuten terveyttä, sosiaalista neuvontaa, ravitsemusneuvontaa, psykososiaalista ohjausta ja neuvontaa, fyysistä ohjausta, ergonomiaa, tietoa apuvälineistä sekä arjessa selviytymistä. Kurssilla harjoitellaan konkreettisia asioita, joita voidaan siirtää arkeen, hyödyntäen omaa verkostoasi.

Lue lisää Kelan sivuilta

Hakuohjeet

1. Keskustele lääkärisi kanssa kuntoutustarpeestasi. Saat lääkäriltä suosituksen kuntoutuksesta B-lääkärinlausunnolla.
2. Täytä myös Kelan kuntoutushakemus KU132.
3. Toimita lääkärinlausunto ja hakemus Kelaan.
4. Saat Kelasta kuntoutuspäätöksen kuntoutukseen pääsemisestäsi. Myönteisen päätöksen saatuasi, me lähetämme sinulle kutsukirjeen ja tarkempaa tietoa kuntoutuksessa olemisesta.
Kuntoutus on sinulle maksutonta. Kuntoutuksen järjestää Kela, joka kustantaa kuntoutuksen sekä ylläpidon. Myös matkakustannuksiin voit hakea Kelasta tukea.

Lisätietoja:

Verve Rokua
kuntoutussihteeri Helena Rajaniemi
050 312 6187
kuntoutus@rokua.com

Tervetuloa kuntoutukseen Verve Rokualle!

Aikataulut