Reumakuntoutus

Kuntoutus auttaa sinua löytämään toimintamalleja parempaan selviytymiseen omassa arjessasi ja lisäämään osallisuuttasi ja aktiivisuuttasi. Etsimme sinun tarpeisiisi sopivia toimintatapoja ja keinoja reuman tuomien oireiden hallintaan. Tukenasi on joukko asiantuntijoita ja saat voimaa myös samassa tilanteessa olevilta kurssilaisilta.

Reumakurssilta voimaa arkeen

Reumakuntoutuksen tavoitteena on lisätä hyvinvointia sekä työ- ja toimintakykyä arjen eri tilanteissa. Kuntoutuskurssilla löydät uusia tapoja selviytyä reuman aiheuttamat rajoitukset huomioiden. Samalla opit miten voit vaikuttaa terveyteesi ja vähentää oireita. Reumakurssilla on erityisesti reumaa sairastaville soveltuvia liikuntaryhmiä sekä ohjausta omatoimiseen harjoitteluun. Psyykkinen hyvinvointi ja rentoutuminen ovat myös tärkeitä teemoja. Pääset osalliseksi vertaistuesta ja voit jakaa kokemuksiasi muiden vastaavassa tilanteessa olevien reumaa sairastavien kanssa.

 

Reumakuntoutus soveltuu

  • Reuma-sopeutumisvalmennuskurssit on kohdennettu nivelreumaa tai nivelpsoriasista sairastaville. Ne toteutetaan kahdessa jaksossa (4+3 vrk).
  • Reuma-kuntoutuskurssit on kohdennettu nivelreumaa, selkärankareumaa tai nivelpsoriasista sairastaville. Ne toteutetaan kolmessa jaksossa (3x5).

Kuntoutus on sinulle maksutonta. Kurssit toteutetaan yhdessä Kelan kanssa.

Hakuohjeet

1. Kelalle toimitettavan kuntoutushakemuksen (KU132) saat Kelasta tai Vervestä.
2. Hakemuksen liitteeksi tarvitset lääkärin B-lausunnon, joka sisältää muun muassa tiedot sairauden tai vamman aiheuttamista haitoista sekä suosituksen kuntoutukseen.

Lisätietoja:

Kysy lisää kuntoutussihteereiltämme:

Verve Oulu Kuntotalo
Helena Rajaniemi, kuntoutussihteeri
kuntoutussihteeri@verve.fi
puh. 050 3126 187
 

 

 

 

Tervetuloa reumakuntoutukseen:

Aikataulut