Rintasyöpä-parikurssi

Kuntoutusta rintasyöpää sairastaville parikurssilta

Rintasyöpää sairastavien parikurssit on tarkoitettu rintasyöpää sairastaville, jotka tarvitsevat tukea elämäntilanteensa hallintaan ja keinoja, apua ja valmennusta sairaudesta tai vammasta aiheutuvien haasteiden ymmärtämiseen. Kuntoutustarve voi liittyä lisäksi myös mahdollisten käytännön ongelmien selvittämiseen.  Rintasyöpää sairastavien parikurssit on tarkoitettu rintasyöpää sairastaville, jotka voivat olla työssä olevia, sinne palaavia, kuntoutustuella olevia, opiskelemassa olevia tai  työelämästä poissaolevia.

Kuntoutukseen osallistuvalla henkilöllä on todettu rintasyöpä. Kuntoutuksen sopivin ajankohta määräytyy aina yksilöllisen tilanteen mukaan. Kuntoutus sopii silloin, kun rintasyövän ensivaiheen hoitojakso on loppuvaiheessa, hoito on päättynyt tai hoitojen seurantavaihe on menossa.

Puoliso osallistuu  kuntoutukseen 5 arkipäivän ajan yhtä aikaa kuntoutujan kanssa. Kurssit on kohdennettu alle 68-vuotiaille sekä yli 68-vuotiaille.

Rintasyöpää sairastavien parikurssin sisältö

Syöpä muuttaa elämää monin tavoin. Kuntoutus tarjoaa monipuolista tietoa itse sairaudesta sekä mahdollisuuden jakaa omia tunteita ja kokemuksia muiden kanssa. Kuntoutuksessa löydät uusia tapoja hallita oireita ja selviytyä arjesta sairauden kanssa. Lisäksi kuntoutuksen aikana kehität työ- ja toimintakykyäsi sairauden aiheuttamat rajoitteet huomioiden.

Toimimme pääasiassa ryhmissä ja käymme vuorovaikutusta lisääviä keskusteluja. Teemme myös käytännön harjoituksia. Kurssin ohjelmaan kuuluu lisäksi yksilöllisiä haastatteluja ja tapaamisia. Kurssista vastaa moniammatillinen työryhmä. Ohjelmassa otamme huomioon osallistujien tarpeet ja tavoitteet.

Lue lisää Kelan sivuilta

Hakuohjeet

1. Keskustele kuntoutustarpeesta lääkärin kanssa. Saat lääkäriltä suosituksen kuntoutuksesta B-lääkärinlausunnolla .
2. Täytä Kelan kuntoutushakemus KU132 (harkinnanvarainen kuntoutus). Lomakkeen saat Kelan toimistosta tai osoitteesta www.kela.fi/lomakkeet.
3. Toimita hakemus ja lääkärinlausunto Kelaan, joka antaa kuntoutuspäätöksen. Saatuamme myönteisen kuntoutuspäätöksen Kelasta, lähetämme kutsukirjeen ja tarkempaa tietoa kuntoutuksesta.
Kuntoutus on maksutonta. Kuntoutuksen järjestää Kela, joka kustantaa kuntoutuksen. Sinulla on mahdollisuus hakea Kelasta kuntoutusajalta kuntoutusrahaa sekä tukea matkakustannuksiin.

Tervetuloa meille:

Aikataulut