Tuki- ja liikuntaelinsairaiden kuntoutuskurssit

Tules-kuntoutuskurssin tavoite

Tuki- ja liikuntaelinsairaille suunnatut kurssit lisäävät hyvinvointia arjen eri tilanteissa. Työelämässä mukana oleville suunnatuilla kursseilla etsitään uusia tapoja selviytyä työtehtävistä sairauden aiheuttamat rajoitukset huomioiden. Osallistujat oppivat vaikuttamaan itse omaan terveyteen ja vähentämään oireita. Kurssiin sisältyy liikuntaryhmiä, jotka erityisesti soveltuvat tuki- ja liikuntaelinsairaille sekä yksilöllistä ohjausta omatoimiseen harjoitteluun.

Tules-kuntoutuskurssin soveltuvuus

Työelämässä oleville suunnatut kurssit on kohdennettu sairausryhmittäin:

  • selkäoireisille
  • alaraajaoireisille
  • niska- ja hartiaoireisille.

Työelämästä poissaoleville:

  • alle 68-vuotiaille
  • yli 68-vuotiaille.

 

Tules-kuntoutuskurssilta eväitä arkeen

Kurssilla etsitään tuki- ja liikuntaelimistön kannalta oikeanlaisia työ-, lepo- ja liikkumistapoja. Työryhmän asiantuntijoiden ohjauksessa kartoitetaan työhyvinvointia ylläpitäviä ja sitä heikentäviä asioita sekä suunnitellaan uusia pysyviä hyvinvointia lisääviä toimintatapoja arkielämän eri tilanteisiin. Ryhmäkeskustelujen aiheita ovat muun muassa terveysliikunta, tuki- ja liikuntaelimistön toiminta, kivunhoito, työhyvinvointi, terveellinen ravinto sekä rentoutuminen ja palautuminen. Sisällöiltään eri tavoin painottuneet kurssit järjestetään kolmessa jaksossa. Kuntoutustyöryhmään kuuluvat fysioterapeutti, erikoislääkäri, psykologi sekä muita ammattihenkilöitä.

Kurssiluetteloa päivitetään sitä mukaa kun kurssien toteutuminen varmistuu.

Lue lisää Kelan verkkosivuilta >

 

Hakuohjeet

Kursseille voi hakeutua läpi vuoden muun muassa työterveyshuollon tai hoitavan lääkärin kautta. Tuki- ja liikuntaelinsairaiden kursseja järjestetään Verve Lahdessa ja ne toteutetaan yhteistyössä Kelan kanssa.

1. Tiedustele sinulle sopivinta kurssia esim. työterveyshuollosta, hoitavalta lääkäriltäsi tai Verve Lahdesta.
2. Täytä Kelan kuntoutushakemuslomake KU132 ja kirjoita kohtaan palveluntuottaja "Verve Lahti". Kelan lomakkeet löytyvät Kelan nettisivuilta osoitteesta www.kela.fi/lomakkeet. Voit tilata hakulomakkeen myös Verve Lahdesta.
3. Pyydä omalta lääkäriltäsi hakemuksen liitteeksi tarvittava B-lausunto, joka sisältää mm. tiedot sairauden tai vamman aiheuttamista haitoista sekä suosituksen kuntoutukseen.
4. Toimita hakemus liitteineen Kelaan. Voit seurata hakemuksen etenemistä Kelan sähköisessä asiointipalvelussa.
5. Jos hakemuksesi on hyväksytty, lähetämme sinulle kutsun kuntoutukseen.

Lisätietoja:

Verve Lahti
kuntoutussihteeri Satu Saksinen
044 4650 598 (ma-pe 9-15)
kuntoutus.lahti@verve.fi

Lisätiedot myös työterveyshuollosta ja oman paikkakunnan Kelasta.

Tervetuloa kuntoutukseen:

Aikataulut