Psoriaasiin liittyvää nivelsairautta sairastavien sopeutumisvalmennuskurssi

Palvelukuvaus

Tavoitteet

Psoriaasiin liittyvää nivelsairautta sairastaville suunnattu sopeutumisvalmennuskurssi auttaa löytämään keinoja selviytyä sekä työssä että arjessa. Kurssi tarjoaa sinulle tietoa sairaudesta ja sen hoidosta sekä mahdollisuuden jakaa siihen liittyviä kokemuksia muiden kanssa. Kurssilla perehdytään kivunhallintakeinoihin ja sairauden kannalta sopiviin liikuntamuotoihin ja etsitään muutenkin voimavaroja nivelsairauden kanssa elämiseen.

Kurssit toteutetaan kahdessa viiden vuorokauden mittaisessa jaksossa. Eri asiantuntijoiden ohjauksessa kartoitat hyvinvointia heikentäviä ja sitä ylläpitäviä asioita ja laadit tavoitteet oman hyvinvointisi parantamiseksi. Kuntoutustyöryhmään kuuluvat erikoislääkäri, psykologi, sairaanhoitaja ja fysioterapeutti sekä muita erityistyöntekijöitä. Ohjelma koostuu opetus- ja ryhmäkeskusteluista, soveltuvasta liikunnasta ja rentoutumisesta sekä yksilöllisistä haastatteluista.

Kenelle

Kurssi on tarkoitettu työelämässä oleville, sinne palaaville, kuntoutustuella oleville, opiskeleville ja työelämästä poissaoleville kuntoutujille, jotka sairastavat psoriaasiin liittyvää nivelsairautta.

Toimipaikat

Hakuohjeet

Yhteistyössä Kelan kanssa toteutettaville kursseille haetaan Kelan kuntoutushakemuslomakkeella (KU 132). Lomakkeet saat Kelan paikallistoimistosta tai osoitteesta www.kela.fi/lomakkeet . Hakemukseen tarvitaan mukaan myös lääkärin B-lausunto. Kurssit ovat maksuttomia ja niiden ajalta on mahdollisuus saada kuntoutusrahaa ja matkakulukorvaukset.

Aikataulut

Kurssiluetteloa on viimeksi päivitetty 22.2.2017.

Verve Mikkeli Anttola

  • Kelan kurssinumero 61928
    30.1.–3.2.2017 ja 8.–12.5.2017
  • Kelan kurssinumero 61929
    12.–16.6.2017 ja 16.–20.10.2017

Verve Oulu

  • Kelan kurssinumero 61930, valtakunnallinen
    Jaksot 4.9.–8.9.2017 ja 5.3.–9.3.2018

Jos haluat että otamme sinuun yhteyttä, lähetä meille viesti ja jätä yhteystietosi >>