Syöpää sairastavien lasten perhekurssit

Lasten syöpä muuttaa koko perheen elämää monin tavoin. Verve toteuttaa Mikkelissä lapsille ja heidän perheilleen suunnattuna sopeutumisvalmennuskursseja.

Palvelukuvaus

Perhekurssi on tarkoitettu syöpään sairastuneille lapsille, heidän sisaruksilleen ja vanhemmilleen. Kurssi tarjoaa tietoa sairaudesta ja sen hoidosta sekä mahdollisuuden jakaa sairauteen liittyviä kokemuksia muiden kanssa, virkistäytymistä unohtamatta.

Perhe voi hakea kurssille, jos lapsen sairastumisesta on kulunut ½ - 5 vuotta. Viisi vuorokautta kestävälle kurssille pääsee mukaan kymmenen perhettä. Ohjelma painottuu kurssilaisten yksilöllisten tarpeiden mukaan. Ohjelmassa on asiantuntijaluentoja sekä erilaisia yhteis- ja pienryhmäkeskusteluja. Vanhemmilla on tarvittaessa mahdollisuus myös kahdenkeskiseen keskusteluun eri asiantuntijoiden kanssa. Lastenohjaajat järjestävät lapsille heidän ikäkauttaan vastaavaa omaa ohjelmaa vanhempien ohjelman ajaksi.

Niin aikuisten kun lasten ohjelmaan kuuluu ohjattua liikuntaa. Perheille järjestetään lisäksi yhteistä ohjelmaa voimien keräämiseen ja virkistykseen. Vanhemmilla on kurssin aikana yksi vapaailta, jolloin lastenhoito on järjestetty. Kurssin lopussa arvioidaan perheen tavoitteiden toteutumista, kurssin aikana tehtyjä havaintoja sekä mahdollisen jatkokuntoutuksen tarvetta.

Toimipaikat

Hakuohjeet

Lasten perhekurssi järjestetään Verven Mikkelin toimipaikassa ja niille hakeudutaan hoitavan lääkärin kautta. Kursseille on esivalinta. Hakemukset liitteineen (kuntoutushakemuslomake KU132 sekä lääkärin B-lausunto) toimitetaan Verveen. Esivalinnan jälkeen Kela tekee kuntoutuspäätöksen, jonka jälkeen Verve lähettää kutsun perheelle.

Kuntoutushakemuslomakkeen saat Kelan paikallistoimistosta tai osoitteesta www.kela.fi/lomakkeet

Aikataulut

Kurssiluetteloa on viimeksi päivitetty 22.2.2017. Kurssit järjestetään yhteistyössä Kelan kanssa ja niille voi hakea läpi vuoden. Aikuisten kurssit järjestetään Verven Oulun toimipaikassa ja lasten perhekurssit Mikkelin toimipaikassa.

Lasten perhekurssit Mikkelissä

  • Kurssinumero 61606, syöpää sairastavat lapset 
    6.–10.2.2017
  • Kurssinumero 61607, hyvänlaatuisia kasvaimia sairastavat lapset
    24.–28.4.2017
  • Kurssinumero 61608, neurofibromatoosia sairastavat lapset
    7.–11.8.2017

Lisätiedot
Verve Mikkeli
kuntoutussihteeri: p. 040 779 1693 tai 040 044 2527
kuntoutussihteeri.mikkeli(a)verve.fi

Jos haluat että otamme sinuun yhteyttä, lähetä meille viesti ja jätä yhteystietosi >>